Tarım Dergisi tarlasera
tarlasera SATIN AL
Kapat

Olaylar | Türkiye’den tarım haberleri

Yosun havuzları kolza tarlalarına karşı

Biyodizel üretiminde dünyanın gözü şimdi tek hücreli canlılar olan alglerde (yosun). Türkiye’de de dört kuruluş Türkiye'deki alg türlerinin belirlenmesi için araştırma çalışması başlatıyor. Yosunlar yağlı tohumlu bitkilerin tahtına oturacak mı merak ediliyor.

GDO tartışmaları yem üreticilerini bıktırdı

Türkiye Yem Sanayicileri Birliği Başkanı Ülkü Karakuş, GDO tartışmalarının bir yere varmaması sonucu hayvan yemi kullanımında mısırdan buğdaya döndüklerini açıkladı. Karakuş, "Artık bu tartışmalarla uğraşıp duracak halimiz yok” şeklinde sitem ediyor.

Köylere danışmanlar geliyor: Kostümleri ise merak konusu!

Mehdi Eker, Türkiye'de 81 ilin ziraat odalarına danışman atanacağını söyledi. Eker’in yeni danışmanlardan beklentisi ise sahada güler yüzlü olmaları ve bir de kravat takmamaları.

Bitkiler artık kalın giyinecek

Meyve veren bitkilerin ilkbaharda karşılaştığı don problemine çözüm olması için bitki antifrizi geliştirildi. Isparta'da geliştirilen ürün 15 farklı ülkede kullanıma girerken Türkiye'de de yaygınlık kazanıyor.

Tarımda kadının adı da güvencesi de yok

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, çalışan kadınların yüzde 40,4'ünün istihdam edildiği tarımda kadının emeğinin adının konması gerektiğine dikkat çekti. Son verilere göre tarım sektöründe kadınların yüzde 96,1'i kayıt dışı çalışıyor.

Yazlık ürünler de kışın pençesinde

Bu kış Türkiye’nin güneyi bile aşırı soğuk ve yağmurların etkisinde kaldı. Sel suları nedeni ile tarlasına giremeyen Hataylı üreticiler buğdaydan ümidi kesti. Üreticiler pamuk ekebilmek için sel sularının çekilmesini bekliyor.

Pazarcıları kaç desibel yakacak?

Yürürlüğe 15 Mart'ta girecek 'Pazar Yerleri Yönetmeliği' ile pazaryeri açma ve kaldırma yetkisi, sivil toplum kuruluşlarının da bulunduğu komisyona devrediliyor. Yeni yönetmelikle yüksek sesle satış yapan pazarcıya da ceza gelecek.

Hal’lere bir haller oldu

Bayrampaşa ve Ataşehir Hal’inden ürün alan nakliye esnafı isyanda. Hal giriş ücretlerinin yüzde 100'e varan zamlara ulaşması esnafın protestosuna neden oldu. Giriş ücretleri konusunda İSPARK geri adım atacak mı merak ediliyor.

Misket elması da yıldızlar arasına katılıyor

Çanakkale domatesinden sonra Amasya’nın misket elması için de patent başvurusu yapılıyor. Bu girişimle misket elma kendi markasını yaratmış olacak.

Üretim çitlerinden kurtulmaya başlıyor

Tarımsal üretimin en büyük sorunlarından biri olan arazilerin bölünmüşlüğünü gidermek amacıyla Tekirdağ’da toplulaştırma çalışmaları başlatıldı.

Sıfır faizli kredi sulama sistemlerinin başına kondu ama...

Üreticilerin yatırımlarını destekleyen ve 2004 yılından bu yana uygulanan düşük faizli tarımsal krediler, Ağustos 2011 tarihinden bu yana kaynak yetersizliğinden dolayı kullanılamıyordu. Bakanlar Kurulu kararı ile çiftçi kredileri yeniden verilmeye başlanıyor. Sulama sistemleri yatırımları için verilecek kredi faiz oranı ise sıfır (0) olacak.

Kereste değil kestane

Kestane üretimi ile ön plana çıkan Aydın’da kestane ağaçlarının korunması ve kestane üretiminin artırılabilmesi için Aydın Kestane Çalışma Grubu kuruldu. Grup kestaneyi kereste olmaktan kurtarmayı hedefliyor.

Tarım arazileri satışında gözden ne kaçıyor?

Hazineye ait tarım arazilerinin satışı tekrar gündemde. 2B yasası ile tarım arazilerinin üreticilere satışı mümkün. Ancak bir farkla…

Genç ziraatçılar rahatsız!

Paylaşım sitesi Facebook üzerinden örgütlenen Şanlıurfalı Genç Ziraatçılar Platformu üyeleri, ilk toplantılarını yaptı.

Beet Motors olsa kapanır mıydı?

Pancar Motor Türkiye’de dizel motor üretmek üzere 1956 yılında kuruldu ve geçtiğimiz günlerde sessiz sedasız kapandı. Peki konunun General Motors’la bir ilgisi var mı?

Devamını Yükle
10