E-BÜLTEN HAKKIMIZDA KÜNYE ABONELİK
REKLAM İLETİŞİM İÇİNDEKİLER
tarlasera’nın Şubat sayısı, ilgi ve kazanç alanı tarım olan herkes için bambaşka bir dergi deneyimi sunuyor. İçeriğe göz gezdirin.
Aylık Tarım ve Kültür Dergisi tarlasera’ya abone olmak çok kolay! tarlasera’nın düzenli takipçisi olmak için tıklayın.
Sayfalarını keyifle çevirip bir çırpıda okuyacağınız tarlasera’nın son sayısı bir tıkla ayağınıza gelsin!
Sabancı Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi
Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü
Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü
Yazar
Yurtdışı haberler
Ziraat Mühendisi
Xylella fastidiosa bakterisi zeytinden turunçgillere kadar pek çok ürünü etkileyen çok sayıda hastalığın etmeni. Ekonomik değeri yüksek ürünlerde ciddi kayıplara neden olan bakteriyle mücadele mümkün.
Asya’ya özgü meyvelerden biri olan mangostan, “Tanrıların meyvesi” veya “meyvelerin kraliçesi” olarak da anılıyor. Onu bu denli değerli kılan ise yalnızca lezzeti değil, aynı zamanda çok farklı alanlarda kullanılabilmesi.
Hollanda tarımdaki ithalat payıyla ABD’den sonra dünyada ikinci sırada. Peki tarım arazileri 1 milyon hektarı geçmeyen, toprakları büyük oranda denizden kurtarılmış ve çok az güneş gören Hollanda bunu nasıl başarıyor?
Zeytinde görülen dal kanseri hastalığı Türkiye’de özellikle Marmara bölgesindeki zeytin üreticilerinin en büyük sorunlarından. Üretimde büyük kayıplara yol açabilen dal kanseri hastalığıyla mücadelede kültürel önlemler öne çıkıyor
Avrupa Birliği, yaşlanan üretici nüfusunun yanında üreticilerin kırsal ve tarımsal alanlardan göçünü önlemek adına, Ortak Tarım Reformu ile tarımsal istihdamı arttırmayı hedefliyor.
GDO’ların etkileri üzerinde şimdiye kadar yapılmış çalışmaların belki de en kapsamlısı teknoloji karşıtları tarafından anında çarpıtılabiliyor. GDO karşıtlığının böylesi kolay olduğu çağımızda, bilimsel gelişmeler ile tarımsal üretimin arttırılması gittikçe zor bir uğraş halini alıyor.
Geçtiğimiz sayıda GDO’lu pirinç tartışmalarına açıklık getirmeye çalışmış ve özetle dünyada genetiği değiştirilmiş çeltiğin ticari üretiminin olmadığını ve basında yer alan yüzlerce asılsız haberin bilimsel gerçeklerle alakası olmadığını aktarmıştım
Zirai bayilik açmayı düşünen ziraat mühendislerinin ilgilendiği alanlardan biri de bitki koruma. Ancak bunun için de bir sınavdan geçilmesi gerekiyor.
Brezilya’ya özgü bir üzüm ağacı olan jabuticaba, bütün tropik iklimlerde yetiştirilebiliyor. Gövdesinden verdiği meyveleri ise hem birçok şekilde tüketiliyor hem de sağlığa çok faydalı.
Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!
AB’de alınan yasak kararına karşın tartışılmaya devam eden neonikotinoidler Türkiye'nin gündemine hızlı girdi. Peki bundan sonra ne olacak?
Kestane yeryüzünün en uzun ömürlü bitkilerinden. Türkiye’de yüzyılları devirip de hala meyve vermeye devam ederek adeta zamanın yıkıcılığına direnen pek çok kestane ağacı bulunuyor.
Antalya’da yaşanan yağış ve hortum afetinin ardından zaten zirvede gezen sebze fiyatlarının daha da artması şaşırtıcı olmayacak.
Kenevir bitkisinin tıbbi ve endüstriyel değeri hem yurtdışında hem de Türkiye’de ezberleri bozuyor. Şimdi sıra teşvik ve üretimde.
Türkiye tarımının geleceğinin tartışıldığı tarlasera Şubat sayısının armağanı ise geçen yılın panoramasını sunan Almanak 2018.