E-BÜLTEN HAKKIMIZDA KÜNYE ABONELİK
REKLAM İLETİŞİM İÇİNDEKİLER
tarlasera’nın Eylül sayısı, ilgi ve kazanç alanı tarım olan herkes için bambaşka bir dergi deneyimi sunuyor. İçeriğe göz gezdirin.
Aylık Tarım ve Kültür Dergisi tarlasera’ya abone olmak çok kolay! tarlasera’nın düzenli takipçisi olmak için tıklayın.
Sayfalarını keyifle çevirip bir çırpıda okuyacağınız tarlasera’nın son sayısı bir tıkla ayağınıza gelsin!
Sabancı Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi
Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü
Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü
Yazar
Yurtdışı haberler
Ziraat Mühendisi
Hollanda tarımdaki ithalat payıyla ABD’den sonra dünyada ikinci sırada. Peki tarım arazileri 1 milyon hektarı geçmeyen, toprakları büyük oranda denizden kurtarılmış ve çok az güneş gören Hollanda bunu nasıl başarıyor?
Xylella fastidiosa bakterisi zeytinden turunçgillere kadar pek çok ürünü etkileyen çok sayıda hastalığın etmeni. Ekonomik değeri yüksek ürünlerde ciddi kayıplara neden olan bakteriyle mücadele mümkün.
Asya’ya özgü meyvelerden biri olan mangostan, “Tanrıların meyvesi” veya “meyvelerin kraliçesi” olarak da anılıyor. Onu bu denli değerli kılan ise yalnızca lezzeti değil, aynı zamanda çok farklı alanlarda kullanılabilmesi.
Zeytinde görülen dal kanseri hastalığı Türkiye’de özellikle Marmara bölgesindeki zeytin üreticilerinin en büyük sorunlarından. Üretimde büyük kayıplara yol açabilen dal kanseri hastalığıyla mücadelede kültürel önlemler öne çıkıyor
Zirai bayilik açmayı düşünen ziraat mühendislerinin ilgilendiği alanlardan biri de bitki koruma. Ancak bunun için de bir sınavdan geçilmesi gerekiyor.
Brezilya’ya özgü bir üzüm ağacı olan jabuticaba, bütün tropik iklimlerde yetiştirilebiliyor. Gövdesinden verdiği meyveleri ise hem birçok şekilde tüketiliyor hem de sağlığa çok faydalı.
Patates tarımı Sanayi Devrimi’nin gizli kahramanı. Uzun yıllar boyunca patatesi benimsememenin de, sonrasında ise patatese bağımlı hale gelmenin de bedeli ağır oldu.
Rambutan 200’ü aşkın kültür çeşidiyle nemli ve tropikal bir çok coğrafyada yetiştirilip tüketiliyor. Baskın tatlımsı, hafif ekşimsi hoş bir lezzete sahip olan meyveyi kuru ve yaş olarak da tüketmek mümkün.
Avrupa Birliği, yaşlanan üretici nüfusunun yanında üreticilerin kırsal ve tarımsal alanlardan göçünü önlemek adına, Ortak Tarım Reformu ile tarımsal istihdamı arttırmayı hedefliyor.
Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!
Tarım arazinizde ya da doğa yürüyüşlerinde rastladığınız yabani bir bitkiyi görür görmez tanımak ister miydiniz? PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu zorlu görevi yerine getirmeye aday.
Meyve bahçelerinde kayıplara yol açan yabancı ot türleri sayılamayacak kadar çok! Ancak bu zararlılarla mücadele yöntemleri de bir o kadar çeşitli.
Hububat fiyatlarında dünya ölçeğinde yaşanan dalgalanmalar Türkiye’yi de alarm durumuna geçirdi. TMO’nun buğday, arpa ve mısır kararları piyasada istikrarı amaçlıyor.
Birçok ağaç türünde yarı parazit olarak yaşam süren ökse otu, meyve üreticilerinin baş belası olabiliyor. İşte ökse otundan kurtulmanın püf noktaları.
Özenli bir bitki koruma ve gübreleme zeytinde sonucu tamamen değiştiriyor. tarlasera zeytinde sık yapılan hataları uzmanlara sordu.