E-BÜLTEN HAKKIMIZDA KÜNYE ABONELİK
REKLAM İLETİŞİM İÇİNDEKİLER
tarlasera’nın Ocak sayısı, ilgi ve kazanç alanı tarım olan herkes için bambaşka bir dergi deneyimi sunuyor. İçeriğe göz gezdirin.
Aylık Tarım ve Kültür Dergisi tarlasera’ya abone olmak çok kolay! tarlasera’nın düzenli takipçisi olmak için tıklayın.
Sayfalarını keyifle çevirip bir çırpıda okuyacağınız tarlasera’nın son sayısı bir tıkla ayağınıza gelsin!
14.3.2012 13:45:31
Patates tohumu üreten Doğa Tohumculuk ile TİGEM önemli bir iş birliğine imza attı. TİGEM ve Doğa Tohumculuk birlikteliği ile Yerli Patates Tohumu Üretimi projesi hayata geçecek.
Yerli Patates Tohumluğu Üretimi projesi için Tarım İşletmeleri Genel Müdürü Halis Bilden ile Doğa Tohumculuk Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Karahan arasında Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğünde (TİGEM) protokol imzalandı.
Doku kültüründen tohum üreten Doğa Tohumculuğun Nevşehir'deki tesislerini iki ay önce gezdiğini ve çok gururlandığını bildiren Bilden, ''Doğa Tohumculuk ile Sivas'taki Ulaş ve Konya'daki Gözlü işletmelerinde patates tohumu üretimi konusunda işbirliği yapacağız. Sivas ve Konya'daki işletmelerimizde yaptığımız denemelerden olumlu sonuçlar geliyor. Projeye her türlü altyapı desteğini vereceğiz ve ülkemizin ihtiyacı patates tohumunu beraber üreteceğiz. Türkiye, patates tohumu üretimi konusunda önemli bir noktaya gelecek'' dedi.
Doğa Tohumculuk Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Karahan da şunları belirtti: ''Projeyle 2014 yılından itibaren Türkiye'nin ihtiyacı patates tohumunun yüzde 90'nı yurt içinden karşılanacak. İlerleyen yıllarda ihracata bile başlayabiliriz. Etrafımızda 1,5-2 milyar dolarlık büyük bir pazar var. Gelecek hepimiz için iyi olacak. Bu konuda bize desteklerini esirgemeyen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Mehmet Mehdi Eker'e ve genel müdürlerimize teşekkür ediyorum.''
Yorumunuz Gönderildi
Yorum Yap
Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!
Araştırmacılar, küresel iklim değişikliğinin Türkiye’de fındık tarımını Batı Karadeniz’e ya da yüksek rakımlı bölgelere doğru kaymak zorunda bırakacağını söylüyor.
Antioksidan özelikleriyle bilim insanlarının dikkatini çeken aronya, siyaha çalan kopkoyu mor rengini de bu yönüne borçlu. Meyve kısa bir süre önce adapte olduğu Türkiye topraklarında da üretimini hızla arttırıyor.
Tarım arazinizde ya da doğa yürüyüşlerinde rastladığınız yabani bir bitkiyi görür görmez tanımak ister miydiniz? PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu zorlu görevi yerine getirmeye aday.
Düşük yağış oranları nedeniyle son 91 yılın en kurak dönemini yaşayan Trakya’da tarım arazilerindeki kayıplar ciddi boyuta ulaştı.
Yeni yılın ilk sayısını okurlarıyla buluşturan Aylık Tarım ve Kültür Dergisi tarlasera, bu ayki Kapak Konusu sayfalarında tüm yönleriyle toprak analizini inceliyor.