Tarım Dergisi tarlasera
tarlasera SATIN AL
Kapat

Dosya | Tarımsal ürünler ve konular

Tarla hıyarı markalaşma yolunda

Tüketicinin gözündeki yeri ise her zaman sabit olan tarla hıyarı, her daim aranan bir ürün. Elbette onu yakından tanıyan ve ayırt edebilen gözler için.

Tarımda kazanç yöntemleri

Bugün tarım, her zamankinden daha büyük bir yatırım fırsatı olarak girişimcilerin karşısında duruyor. Ancak her işi kuralına göre oynamak gerek.

Yağmurlamada mikro sprink devri

Sprink sulama modern sulamanın en yaygın biçimi. Mikro sprink sistemler ise en yeni trend olarak üreticilerin beğenisini kazanmaya başladı.

Danelik mısırda başarının yolu

Türkiye’de 20 milyon tona yakın buğday üretimine karşılık 6 milyon tonluk bir mısır üretimi mevcut. Mısırın buğdayla rekabet etmesi içinse henüz önünde daha çok yol var.

Marulda örtü altına geçiş başladı

Marul salatayla özdeş olsa da kullanım alanı çok daha geniş. Sayısı artan marul çeşitleri de bunu destekliyor. Üreticiye düşen ise en diri ve parlak görünüşlü ürünü üretmek.

Domatesin lezzeti iri tiplerde gizli

Domateste lezzet ve işlevlilik iri tiplere bir araya geliyor. tarlasera Kasım sayısında Antalya’da üreticilerle görüştü ve iri tip domates pazarını sahada inceledi.

Üretici ikinci ürün mısırdan vazgeçmiyor

Başta GAP bölgesi olmak üzere ikinci ürün olarak mısır ekimi tüm Türkiye’de yaygınlaşıyor. Üstelik yalnızca buğdayda değil yem bitkileri veya sebzede de ikinci ürün olarak mısır var.

Şeker Kanunu yaklaşırken

Katma değeri en yüksek ürünlerden biri olsa da şeker pancarında üretici sayısı hızla azalıyor. Yeni Şeker Kanunu'nun arifesinde tarlasera şeker pancarını inceledi.

Aşılı bademe yeni alıştık!

Türkiye’de badem bahçeleri son 5 yılda iki kat genişlese de üretim henüz iç pazara yetmiyor. Kaliteli üretim için ise en az 50 dönüm arazi ve iyi bir bakım yeterli.

Ayçiçeğin yolculuğu

Bitkisel yağ açığını kapatmada ayçiçeğine önemli görev düşüyor. Bu görevi yerine getirmek için ise önce sulu tarımın yaygınlaşması gerek.

Aşılı fide tarımın Voltran'ı!

Aşılı üretimde aşıya güvenip üründen alaka ve özeni kesmek üreticiye pahalıya patlıyor. Uzmanlar aşılı fidede temel sorunun "aşırı beklentiler" olduğunu düşünüyor.

Devamını Yükle
7