E-BÜLTEN HAKKIMIZDA KÜNYE ABONELİK
REKLAM İLETİŞİM İÇİNDEKİLER
tarlasera’nın Ekim sayısı, ilgi ve kazanç alanı tarım olan herkes için bambaşka bir dergi deneyimi sunuyor. İçeriğe göz gezdirin.
Aylık Tarım ve Kültür Dergisi tarlasera’ya abone olmak çok kolay! tarlasera’nın düzenli takipçisi olmak için tıklayın.
Sayfalarını keyifle çevirip bir çırpıda okuyacağınız tarlasera’nın son sayısı bir tıkla ayağınıza gelsin!
Kırşehir Ali Evran Üniversitesi’nde yürütülen tarımsal projeler kapsamında topraksız domates ve hıyar tarımında modern yetiştirme yöntemlerinin etkileri araştırılıyor.
paylaş
Tarım ve Orman Bakanlığı adı altında birleşen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın kurumsal kimliklerinde yeni durumun yarattığı karışıklık yaşanıyor.
Turşuluk hıyar üretiminde yağışlar ve mildiyö üreticileri zor durumda bıraktı. Ancak ihracat kanallarını etkili kullananlar üründen istediğini almayı başarıyor.
Kırklareli Merkez ilçesinde tarım ve ormanlık araziye kurulması planlanan kömürlü termik santral bölgedeki bitkisel üretimi tehdit ediyor.
İzmir-Menderes’te geçtiğimiz yıl yaşanan büyük yangında kül olan orman ve tarım arazileri dikilen meyve fidanlarıyla yeniden hayat buldu.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın birleştirilmesini öngören kararname yayımlandı.
OHAL’in kaldırılmasından önce yayımlanan son KHK’ya göre Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan 21 personel ihraç edilirken 6 kişi ise görevine iade edildi.
Market fiyatları 6 TL düzeyine çıkan patateste fiyatları düşürmek için Suriye’den patates ithalatı Türkiye’ye gelen 4 bin ton ürün ile başladı.
Market fiyatları 8 TL’lere kadar ulaşan domates de enflasyon kervanına katıldı. İthalat sorunları ve kayıplar nedeniyle üretimden vazgeçilmesi pazarda ürün sıkıntısı yaşatıyor.
Yayımlanan Milli Emlak Genel Tebliği ile birlikte, Hazineye ait tarım arazilerinin kiralanması ve satışına dair kural ve yöntemler yeniden düzenlendi.
Haziran ayında tüketici fiyatları neredeyse 2 katına çıkan patates ve soğan enflasyonun tarım ürünlerindeki yansıması oldu.
Buğdayda hasat sezonu sürerken bu yılın verim tablosu da netleşmeye başladı. İç Anadolu’da gözlenen rekolte düşüş üreticiyi karamsarlığa itiyor.
İzmir-Ödemiş bölgesinde yer alan Başova yaylasında açılmak istenen taş ve mermer ocağı bölgede tarım yapan üreticilerin tepkisine neden oluyor.
Yaşam alanı risk altında bulunan Amasya’ya özgü bağ havacivası bitkisi keşfedilmesinden 130 yıl sonra koruma altına alınacak.
Üretici Fiyat Endeksi yıllık yüzde 20 artışla son 15 yılın en yüksek seviyesine ulaşırken yüzde 42 zamlanan havuç enflasyonun ilk sırasındaki ürün oldu.
Özelleştirilmesi kararlaştırılan ve ihalesi yapılan şeker fabrikalarından dördünün daha satışı Resmi Gazete’de yayımlanan kararla onaylandı.
Resmi Gazete’de yayımlanan kanun değişikliğiyle birlikte üreticilerin ödeyemedikleri enerji borçları bankadaki tarımsal destek hesabından tahsis edilecek.
Zonguldak-Çaycuma’da emekli bir üretici 2 katlı evinin çatısında kurduğu serada domatesten fasulyeye kadar pek çok ürün yetiştiriyor.
Türkiye’nin dünya lideri olduğu kayısı üretiminde bu sezon yüksek kalite beklentisi ile başlasa da, dolu ve hastalıklar meyvenin pazar puanını düşürmeye başladı.
Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde 13 dönümlük çilek arazisinde başlatılan “Tarladan kendin topla” uygulaması tüketicilere farklı bir deneyim sunuyor.
İsrail Tarım Bakanı Uri Ariel Türkiye’den tarım ürünleri ithalatını dondurma kararı aldıklarını açıkladı.
Geçen yıl Bingöl’deki ilk kinoa ekimini gerçekleştiren Fırat Güven, elde ettiği ürünle ihracat kapıları aralayarak gelirini arttırmayı başardı.
Yararlı böceklerle biyolojik mücadele yapan ve feromon, tuzak gibi biyoteknik yöntemler kullanan üreticilerin alacağı destekler belli oldu.
Pazara hızlı giriş yapan yeşil erikte üretici fiyatları geçtiğimiz yıla oranla yarı yarıya düşerken üreticiler artık üretim maliyetlerini karşılayamadıklarını söylüyor.
Sunuş Dünyanın gündemi gıda krizi
Firat Şit firat.sit@tematik.com.tr
Selim Çetiner
Yeşim Aysan
Figen Ceylan
Ramis Dara
İbrahim Benli
Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!