E-BÜLTEN HAKKIMIZDA KÜNYE ABONELİK
REKLAM İLETİŞİM İÇİNDEKİLER
tarlasera’nın Mart sayısı, ilgi ve kazanç alanı tarım olan herkes için bambaşka bir dergi deneyimi sunuyor. İçeriğe göz gezdirin.
Aylık Tarım ve Kültür Dergisi tarlasera’ya abone olmak çok kolay! tarlasera’nın düzenli takipçisi olmak için tıklayın.
Sayfalarını keyifle çevirip bir çırpıda okuyacağınız tarlasera’nın son sayısı bir tıkla ayağınıza gelsin!
Türkiye’de yetişen 92 farklı zeytin çeşidi İzmir’de oluşturulan arazi gen bankasında koruma altına alındı.
paylaş
Rusya’ya domates ihracatı yapmasına izin verilen şirketler arasına 5 yeni firma daha eklendi.
Dünyada yalnızca Avustralya, Sicilya adası ve Balıkesir-Erdek’te yetişen Kapıdağ mor soğanı Coğrafi İşaret almaya hazırlanıyor.
Dünyanın en büyük buğday üreticisi ülkelerinden biri olan Ukrayna’dan Türkiye’ye buğdayda işbirliği teklifi geldi.
Anadolu Efes ve WWF-Türkiye ortaklığında başlatılan proje ile arpa ve şerbetçiotu üreticileri arazilerinde akıllı tarım uygulamaları ile üretim yapmaya başlayacak.
Satışı yapılacak tarım arazilerinin bedellerinin hesaplanması ve satış işlemlerine dair usuller Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelikle yeniden belirlendi.
Çorum Şeker Fabrikası 528 milyon TL karşılığında Safi Katı Yakıt firmasına, Yozgat Şeker Fabrikası ise 275 milyon TL karşılığında Doğuş Gıda’ya satıldı.
Şeker fabrikalarının özelleştirilmesi sürecinde ilk ihale gerçekleşti, Bor ve Kırşehir Şeker Fabrikaları iki farklı şirkete satıldı.
ÇAYKUR’un yılsonuna doğru devreye girecek çay paketleme fabrikasında, ürünün el değmeden piyasaya sunulması için tam otomasyon sistemi kullanılacak.
Kirlilik ve su baskınları ile sık sık gündeme gelen Ergene nehrinde yaşanan taşkın Edirne-Meriç’te tarım arazilerine geniş çaplı zarar verdi.
Organik tarım ve İyi Tarım uygulamaları için verilecek üretici desteklerinde başvuru süresi bu Cuma günü doluyor.
Türkiye’de çilek üretiminin merkezi olan Mersin’in Silifke ilçesinde üreticiler bu yıl erken başlayan ihracata ürün yetiştirmekte zorlandıklarını söylüyor.
Rusya’nın Türkiye’den ithalatını yasakladığı ürünlerden patlıcan, kabak, biber, marul, balkabağı ve narda yaklaşık 2 yıllık aradan sonra yeniden ticaret başlıyor.
Bu yıl destek ödemelerinden aslan payını alacak üretim yöntemlerinden olan İyi Tarım uygulamalarında Türkiye genelinde bayrağı önde taşıyan il Gaziantep oldu.
Açıklanan havza bazlı üretici desteklerine göre dekar başına en çok mazot desteği alacak ürünler çeltik ve pamuk olacak.
Bitki sağlığı laboratuarlarına dair getirilen yeni düzenlemeyle birlikte tohumluk üretimi yapılan tesislere sorumlu yönetici zorunluluğu getirildi.
Orta Anadolu’da doğal soğuk hava depolarında bekletilen patateslerin depolama süresinde sona yaklaşılırken, üreticiler acilen ihracat teşviki çıkarılmasını talep ediyor.
Doğu Karadeniz’de son 10 yıldır tarım arazilerinde etkili olan Ricania simulans, nam-ı diğer “vampir kelebeği”ne karşı bitki ekstratı ile mücadele edilecek.
Türkiye’nin sekizinci büyük tarım havzası ilan edilen Tunceli-Ovacık’ta kamu arazisi niteliğindeki 19 bin hektara yakın tarım alanı ihaleye çıkarılıyor.
Datça’da göz alıcı güzelliğiyle baharın gelişini müjdeleyen badem ağaçları bu yıl ilki düzenlenen Badem Çiçeği Festivali vesilesiyle ziyaretçilerini bekliyor.
Çukurova’da portakal üreticileri düşük fiyatlardan yakınırken sanayiye yönelik olarak kurutulan portakal kabukları kilosu 4 TL’den alıcı buluyor.
Güneydoğu Anadolu’da şekerkamışının gen kaynakları araştırılırken bir yandan da bölgede organik şekerkamışı üretimi için çalışmalara başlandı.
AB Katılım Öncesi Kırsal Kalkınma Aracı (IPARD) kapsamında tarımda yeni girişimlere 252 milyon Euro hibe desteği verilecek.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yeni dönemde şeker üreticisi firmalara tahsis edilecek pazarlama kotasını 2 milyon 670 bin ton olarak belirledi.
Sunuş Dünyanın gündemi gıda krizi
Firat Şit firat.sit@tematik.com.tr
Selim Çetiner
Yeşim Aysan
Figen Ceylan
Ramis Dara
İbrahim Benli
Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!