E-BÜLTEN HAKKIMIZDA KÜNYE ABONELİK
REKLAM İLETİŞİM İÇİNDEKİLER
tarlasera’nın Aralık sayısı, ilgi ve kazanç alanı tarım olan herkes için bambaşka bir dergi deneyimi sunuyor. İçeriğe göz gezdirin.
Aylık Tarım ve Kültür Dergisi tarlasera’ya abone olmak çok kolay! tarlasera’nın düzenli takipçisi olmak için tıklayın.
Sayfalarını keyifle çevirip bir çırpıda okuyacağınız tarlasera’nın son sayısı bir tıkla ayağınıza gelsin!
ABD’deki robot arılardan sonra bu kez de Japonya’da bitkileri döllemede kullanılan mini “drone” arılar geliştirildi.
paylaş
İspanya’da düşen üretim nedeniyle İngiltere’de marul ve brokoli karneyle satılmaya başlarken, tüketiciler boş tezgahların fotoğraflarını sosyal medyada paylaşıyor!
Afrika’nın tarım arazilerinde hızla yayılmakta olan güz tırtıllarına karşı kırmızı alarm verildi. Zararlıların Akdeniz ülkelerini de tehdit ettiği belirtiliyor.
Japonya’da üretilen Grassffiti, aklınızdaki bir deseni çim üzerinde en kolay şekilde çizebilmenizi sağlıyor.
İspanya’nın Barcelona şehrinde traktörleriyle gösteri yapan üreticiler, sözleşmelerin yenilenmesi ve yardımların artması için hükümete çağrı yaptı.
ChemChina-Syngenta arasındaki dev anlaşmanın onaylanıp onaylanmayacağı Nisan ayında belli olacak.
FAO uzmanları yayınladıkları raporda, üreticilerin ve ailelerinin gelirlerini arttırmak için makineleşmede nasıl bir yol izlemeleri gerektiğine dikkat çekiyor.
Dünyanın en soğuk yerleşim bölgelerinden Yakutsk’ta kurulan modern seralarda kış mevsimi dahil yıl boyu sebze üretimi mümkün olacak.
Bitki hastalıklarına yol açan pek çok virüs türünü saptamak için geliştirilen VirusDetect, geniş ölçekte virüs haritaları çıkarmak için de kullanılacak.
Paris’teki Bon Marche mağazası çalışanları kendi gıdalarını şirketin terasında bulunan bahçede üretiyor. Sonuç; düşük maliyetle keyifli bir iş ortamı!
Fransız sanatçı Christophe Guinet, Apple’ın meşhur elektronik cihazlarını bitkiler için bir yaşam ünitesine dönüştürüyor.
Tarım arazilerinin baş belası olan kök lezyon nematodlarına karşı bakteriler yoluyla biyolojik mücadele yürütmek mümkün olacak.
ABD seçimlerinde Trump kırsal kesimden aldığı yoğun destek ile başarıya ulaştı. Ancak uzmanlar Trump’ın katı göç politikasının tarımsal üreticiler aleyhine olduğunu düşünüyor.
FAO, 16 Ekim Dünya Gıda Günü’nde iklim değişikliğine karşı tarımsal üretimi güvence altına almak için ülkelere çağrı yaptı.
Bayer’in Monsanto’ya sunduğu satın alma teklifinde anlaşma sağlandı. 66 milyar dolar değerindeki anlaşma tarım sektörünün çehresini değiştirmeye aday.
Küresel tarım sektörünün kulislerinde Bayer’in Monsanto’ya yaptığı satın alma teklifinde pazarlıkların sona yaklaştığı konuşuluyor.
Syngenta ile ChemChina firması arasında tarım sektörünün dengelerini değiştirecek anlaşmada sona gelindi.
The Climate Corporation firmasının “tarımın iPhone’u” olarak anılan dijital platformu, tarım ilgili tüm mobil uygulamaları ve verileri bir araya getirerek ücretsiz olarak üreticilere sunacak.
Sürdürülebilir gıda ve tekstil alanındaki girişimleriyle bilinen ABD’li fotomodel Summer Rayne Oakes, yaşadığı apartman dairesini adeta bir kapalı tarım arazisine dönüştürdü!
Tarımsal üretimin artışına paralel olarak dünya genelinde tüketilen bitki koruma kimyasallarının 2020’de yüzde 6’ya yakın oranda artması bekleniyor.
AB’den ayrılma kararı alan Birleşik Krallık’ta ithal tarım ürünlerinin fiyatlarının artması beklenirken, ülke genelinde kurulmaya başlayan kent bostanları ise tarımda alternatif yaratmayı amaçlıyor.
Tarımın zirvesini sallayan Dow-DuPont birleşmesi resmiyet kazandı. Üç iş konula ayrılacak yeni şirketin lokomotifi tarım bilimleri olacak.
Dünyada üretilen tarım ürünlerinin yüzde 70’inin anavatanı yetiştiği bölgeden farklı. Gezegene en çok tarım ürünü armağan eden bölge ise Türkiye’yi de kapsayan Batı Asya coğrafyası.
Dünya tarımsal makine pazarına dair yayınlanan raporda, Avrupa’da diğer kıtalara oranla daha düşük bir büyüme beklenmesi dikkat çekti.
Sunuş Dünyanın gündemi gıda krizi
Firat Şit firat.sit@tematik.com.tr
Selim Çetiner
Yeşim Aysan
Figen Ceylan
Ramis Dara
İbrahim Benli
Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!