E-BÜLTEN HAKKIMIZDA KÜNYE ABONELİK
REKLAM İLETİŞİM İÇİNDEKİLER
tarlasera’nın Kasım sayısı, ilgi ve kazanç alanı tarım olan herkes için bambaşka bir dergi deneyimi sunuyor. İçeriğe göz gezdirin.
Aylık Tarım ve Kültür Dergisi tarlasera’ya abone olmak çok kolay! tarlasera’nın düzenli takipçisi olmak için tıklayın.
Sayfalarını keyifle çevirip bir çırpıda okuyacağınız tarlasera’nın son sayısı bir tıkla ayağınıza gelsin!
Amsterdam’da bulunan Vermeer restoranı çatıda ürettiği sebzeleri müşteriye ulaştırıyor. Vermeer’in çatı bahçesinde sebzeler fideden ve bilgisayar destekli sulamayla üretiliyor.
paylaş
Dow ve DuPont’ta birleşme hazırlıkları sürüyor. Yeni şirketin yönetici kadrosu şekillenirken insan kaynaklarında da tasarrufa gidilecek.
İngiliz üretici Paul Rackham'ın aralarında eşine zor rastlanan parçaların da olduğu traktör koleksiyonu tarihe tanıklık ediyor.
Monsanto 2016 yılı için ürün ve Ar-Ge politikasını açıkladı. Açıklamada biyopestisitlere ve mobil uygulamalara yapılan vurgu dikkat çekiyor.
Tayvan’da gelişme hızı en yüksek marul çeşidiyle hasat verimi en yüksek çeşit bir araya getirildi.
İlk bakışta bir uzay cismi gibi görünen bu fotoğraf bir patatese ait. Ünlü fotoğrafçı Kevin Abosch’un çektiği bu fotoğraf tam 1 milyar dolar değerinde.
Patlıcan üretiminde farklı sulama değerleri karşılaştırdı. Sonuçlar, verimi etkilemeksizin su tasarrufu yapmanın mümkün olduğunu gösteriyor.
Piramit şekline sahip modern seralar görenlerin ilgisini çekiyor. Bu şaşırtıcı yapıların ilham kaynağı ise 70’lerde kendi halinde bir üretici olan Bill Warren.
Yaklaşık 400 yıldır mısır ve sebze ürünleri üreten Tuttle’s Red Barn, dünyanın en eski beş şirketinden biri kabul ediliyor. Çiftlikte 11 kuşaktır tarımsal üretim yapılıyor.
Domatesin zararlı mücadelesinde pestisitlere ek olarak yardımcı bitkilerden faydalanmak mümkün. Çoğu zararlının pek hoşuna gitmeyen bu yardımcı bitkiler fesleğenden sarımsağa kadar uzanıyor.
Mısırın 9 bin yıllık atası teosinte, Meksika'nın mısır tarlalarında yabani olarak büyümeye devam ediyor. Bugünkü mısırdan çok farklı bir görünümü olan teosinte, ıslahın tarihini özetler cinsten.
İtalya’da bir tasarım firması tarafından geliştirilen Yeşil Çark isimli aygıt, amatör yetiştiricilere kısıtlı alanda bitkisel üretim yapma imkanı sunuyor.
Yıldız Savaşları serisinin son filmi dünyayı kasıp kavurmaya başladı. Serinin efsane oyuncusu Harrison Ford, kurduğu çiftlikte kendi gıdasını üretiyor.
Tahılda buğday, mısır ve pirincin rakipsiz saltanatı gıda güvencesi açısından risk oluşturuyor. İklim değişikliğine karşı kinoa ve teff gibi alternatiflerin önemi hızla artıyor.
Çin'de yeşil alanların çölleşmesine karşı Yeşil Çin Seddi projesi başlatıldı. Proje kapsamında Gobi çölünün çevresine 100 milyar ağaç dikilecek.
Evinin içinde sebze-meyve yetiştirmek isteyenlerin hayalinden yola çıkan Montrealli Bryce Nagels, küçük alanlar için dizayn edilen “Besin Kulesi”ni geliştirdi.
Japonya’da yer alan Spread isimli firma yılda 10 milyon adet marul ürettikleri çiftliklerinde 2017’den itibaren sadece robot çalışan bulundurmayı planlıyor.
Bitkiler fotosentez yaparak mantarlarla besin alışverişinde bulunurken, mantarlar da bitkilerin suyu ve mineralleri absorbe etmelerine yardımcı oluyor.
Evin içinde tüm yıl boyunca organik meyve ve sebze üretebilme hayali gerçekleşiyor. Bu hayalin hayata geçirildiği projede ekosistem modülü ile “akıllı ev içi bahçe“ tasarlandı.
Kutup bölgeleri haricinde dünyanın en kuru çölü olan Şili'deki Atacama çölü, değişen hava şartları sonucu çiçeklere büründü!
Hollandalı tasarımcılar kokusu ve duruşuyla hayvan derisini andıran ancak atık meyve ve sebzelerden üretilen Rotterdam Fruitleather adlı bir ‘meyve deri’ geliştirdi.
Gana’daki bir gıda fabrikasında cassava bitkisinin ürünün atıkları değerlendirildi. İsrafın önüne geçmeyi amaçlayan yöntemle fabrika gelir ve kapasiteni arttırmayı başardı.
Kinoa, Avrupa ve ABD’de alternatif tahıl olarak kullanılıyor. tarlasera, "Astronotların gıdası" olarak tanımlanan kinoayı inceledi.
Tarım alanındaki mikropları arıtma işleminin gerçekleştirildiği elektrolize su aynı zamanda iş makinelerini dezenfekte edip, biyo güvenliği sağlayarak taze üretim raf ömrünü artırıyor.
Sunuş Dünyanın gündemi gıda krizi
Firat Şit firat.sit@tematik.com.tr
Selim Çetiner
Yeşim Aysan
Figen Ceylan
Ramis Dara
İbrahim Benli
Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!