E-BÜLTEN HAKKIMIZDA KÜNYE ABONELİK
REKLAM İLETİŞİM İÇİNDEKİLER
tarlasera’nın Ekim sayısı, ilgi ve kazanç alanı tarım olan herkes için bambaşka bir dergi deneyimi sunuyor. İçeriğe göz gezdirin.
Aylık Tarım ve Kültür Dergisi tarlasera’ya abone olmak çok kolay! tarlasera’nın düzenli takipçisi olmak için tıklayın.
Sayfalarını keyifle çevirip bir çırpıda okuyacağınız tarlasera’nın son sayısı bir tıkla ayağınıza gelsin!
İlk denemeleri Mersin'de yapılan tropikal pitaya meyvesi ilk ürünlerini Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde verdi. Pitayanın tanesi 12 TL'ye satılıyor.
paylaş
30 yıldır çeltik üreten Murat Gümüş anavatanı Çin olan siyah pirinci Samsun’un Terme ilçesinde yetiştirerek 2 ton ürüne ulaştı.
En üst kısmında silgi yerine tohum bulunan ve kullanılamayacak kadar küçük hale geldiğinde saksıya dikilebilen kalemler geliştirildi.
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Bafra Meslek Yüksekokulu, tütün üretiminden sonra tarlada kalan sap ve tohumların biyoenerji ve hayvan yemi olarak değerlendirilmesi için çalışmalar başlattı.
Yozgat’ın Sorgun İlçesi’nde bulunan Yozgat Şeker Fabrikası’nda sabah saatlerinde baca gazı havalandırma bölümünde patlama meydana geldi.
Çin, güneş enerjisinden yararlanılan panellerle kuracağı tarlalar ile dünya rekorunu kıracak projeye hazırlanıyor.
Tokat’ta faaliyete geçmesi beklenen tesis ile tıbbi aromatik bitkilerin işlenerek yurtdışına ihraç edilmesi ve köy halkına ekonomik gelir sağlanması planlanıyor.
Son 10 yılda dikilen 90 milyon ağaçla Türkiye’deki zeytin ağacı sayısı yaklaşık 170 milyona ulaştı. Ancak beklenen verime bir türlü ulaşılamıyor.
Kivi üretiminde Türkiye’de ikinci sırada yer alan Ordu, kiviyi fındığın yanında şimdilik ek gelir olarak üretiyor. Türkiye’de yıllık kivi üretimi 40 bin tona kadar yükseldi.
70’den fazla türü bulunan Hint ayvasının Antalya ilinde üretimine başlandı. Tropikal bir meyve olan Hint ayvasına ilgi günden güne artıyor.
Kırşehir ilinde deneme amaçlı yetiştirilen dallı darısı bitkisinden olumlu sonuçlar alındı. Dallı darısı, bölgedeki çorak arazilerin değerlendirilmesi adına fayda sağlayacak.
Ege bölgesinde pamuk ekim alanı 2002 yılına göre yüzde 61 gerilerken üretici sayısı 62 binden 12 bine düştü. 2015 -2016 sezonunda da düşüşün devam edeceği tahmin ediliyor.
Gaziosmanpaşa Üniversitesi Doğal Boyalar Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde çay atıklarından tekstil boyası üretildi.
Kırşehir-Kaman'da geçen yıl dona teslim olan ceviz bu yıl da ihtiyacı karşılayamıyor. Market ve pazarlarda Kaman cevizi adı altında ithal cevizlere yer veriliyor.
Silifke’de dünyanın en faydalı meyvelerinden biri olarak kabul edilen, gen merkezi Güney Meksika ve Orta Amerika olan papaya meyvesi üretilmeye başladı.
Hatay’ın narenciye ve zeytin tarımıyla öne çıkan Erzin ilçesine yapılması planlanan 4 adet termik santralin lisans başvurusu mahkeme tarafından iptal edildi.
Dünyanın en pahalı bitkisi olarak bilinen safranın Hatay ilinde ekimine başlandı. Kozmetik, gıda, ilaç sanayi gibi birçok alanda kullanılmakta olan ürün ile Hataylı üreticiler tanıştı.
Lezzeti ve hoş aroması ile bilinen ‘Antep kirazı’ ihraç edilmeye başlandı. Kalitesinin artırılması adına özel birlik kurulan ürün ilk olarak Rusya’ya ihraç edildi.
Türkiye'nin en önemli turunçgil üretim bölgelerinden olan İskenderun Körfezi’nde planlanan termik santral projesi yoğun protestolar sonucu iptal edildi.
Çukurova Üniversitesi 20-23 Ekim'de 10. Türkiye Yemeklik Mantar Kongresi etkinliğine ev sahipliği yapacak.
Türkiye’nin önemli çilek üretim merkezlerinden Mersin Silifke’de mevcut domates seraları dönüştürülerek örtü altı muz yetiştiriciliğine başlandı.
TEMA Vakfı, Türkiye‘deki tarım arazilerinin ve mera ormanlarının yok olması ile birlikte nüfusun ihtiyacı olan gıda ve enerji kaynaklarının gitgide tehlikeye girdiğini açıkladı.
Türkiye’deki üretimi kısıtlı olan, genellikle yurtdışına satılan ve eski bir Fransız çeşiti olan Abate Fetel armudu Akşehir‘de yetiştiriliyor.
Sunuş Dünyanın gündemi gıda krizi
Firat Şit firat.sit@tematik.com.tr
Selim Çetiner
Yeşim Aysan
Figen Ceylan
Ramis Dara
İbrahim Benli
Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!