E-BÜLTEN HAKKIMIZDA KÜNYE ABONELİK
REKLAM İLETİŞİM İÇİNDEKİLER
tarlasera’nın Ocak sayısı, ilgi ve kazanç alanı tarım olan herkes için bambaşka bir dergi deneyimi sunuyor. İçeriğe göz gezdirin.
Aylık Tarım ve Kültür Dergisi tarlasera’ya abone olmak çok kolay! tarlasera’nın düzenli takipçisi olmak için tıklayın.
Sayfalarını keyifle çevirip bir çırpıda okuyacağınız tarlasera’nın son sayısı bir tıkla ayağınıza gelsin!
22.12.2015
Harran Üniversitesi'nde nar unundan bisküvi üretildi. Bu ürünle, nar suyu üretiminde ortaya çıkan atıklar değerlendirilmiş olacak.
Şanlıurfa'da nar çekirdeği ve kabuğundan elde edilen un ile bisküvi yapıldı. Dünyada ilk defa nar unu ile yapılan bisküvi lezzet açısından beğeni topladı.
Proje, Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Bilimi ve Teknolojileri Bölümü tarafından hazırlandı. Bisküvinin yapımında hamuruna nar çekirdeği tozundan ve kabuğundan elde edilen un ilave edildi. Denemeler sonucunda lezzet onayı alan bisküvi sade un ile yapılana oranla daha fazla beğenildi.
Nar atıkları değerlendiriliyor
Projenin amacı; nar suyunun üretim aşamasında ortaya çıkan atıkların değerlendirilerek fonksiyonel bir gıda elde edilmesi. Meyvenin kabuğu ve çekirdeği oldukça faydalı elementleri barındırıyor. Faydalı elementleri taşımalarına rağmen çöpe giden bu atıklar artık değerlendirilecek. Böylece hem ekonomik hem de sağlıklı bir gıda alternatifi elde edilecek.
Yorumunuz Gönderildi
Yorum Yap
Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!
Antioksidan özelikleriyle bilim insanlarının dikkatini çeken aronya, siyaha çalan kopkoyu mor rengini de bu yönüne borçlu. Meyve kısa bir süre önce adapte olduğu Türkiye topraklarında da üretimini hızla arttırıyor.
Zirai mücadelede kullanılan araçlara ilişkin yeni yönetmelik taslağı, insansız hava araçları ve drone’ların bitki koruma uygulamalarında kullanımını düzenliyor.
Tarım arazinizde ya da doğa yürüyüşlerinde rastladığınız yabani bir bitkiyi görür görmez tanımak ister miydiniz? PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu zorlu görevi yerine getirmeye aday.
Yıllar önce bir “şaka” ile başlayan, ardından bir gizem bulutuna dönüşen ekin daireleri, bugün ise sanatçıları, üreticileri, girişimcileri ve tarıma ya da görsel sanatlara meraklı pek çok insanı bir araya getiren bir kültür öğesi olarak arazileri süslemeye devam ediyor.
Afrika ve dünyanın tropik bölgelerinde yaygın biçimde tüketilen gölevez Türkiye’nin güney kesimlerinde ekim alanlarını genişletmeye başladı.