E-BÜLTEN HAKKIMIZDA KÜNYE ABONELİK
REKLAM İLETİŞİM İÇİNDEKİLER
tarlasera’nın Nisan sayısı, ilgi ve kazanç alanı tarım olan herkes için bambaşka bir dergi deneyimi sunuyor. İçeriğe göz gezdirin.
Aylık Tarım ve Kültür Dergisi tarlasera’ya abone olmak çok kolay! tarlasera’nın düzenli takipçisi olmak için tıklayın.
Sayfalarını keyifle çevirip bir çırpıda okuyacağınız tarlasera’nın son sayısı bir tıkla ayağınıza gelsin!
Açıklanan 2019 yılı prim desteklerine göre yalnızca mazot ve hububat desteklerinde artış yaşanırken, dane zeytin ise ilk kez destek kapsamına alındı.
paylaş
Bugün TBMM’de sunumu yapılacak yeni yıl bütçe teklifine göre tarım bütçesinde desteklere ayrılan pay yüzde 60’tan yüzde 66’ya çıkacak.
Pamukta artan girdi maliyetlerine karşı desteklerin açıklanmaması, primlerin 2017’deki 80 kuruşa sabitleneceği tedirginliği yaratıyor.
Kapak Konusu sayfalarında bu ay modern ıslah tekniklerini masaya yatıran tarlasera’nın Ekim sayısı okurlarıyla buluştu.
Trakya bölgesinde çeltik son yıllardaki yükselişini devam ettirirken ayçiçeğinde ise fiyat krizi yüzeye çıkmaya başladı.
Kilosu ortalama 1 TL'ye üretilen patateste üretici fiyatları 60 kuruşa düştü. Depolara gönderilen 2 milyon ürün üretim fazlalığına işaret ediyor.
Ordu’da 5 yıldır su kaynakları ve tarım arazilerinde yıkıma yol açan altın madeninin genişletilmesi isteniyor.
AB ve Türkiye’deki tarımsal Ar-Ge politikalarını Kapak Konusu sayfalarında masaya yatıran tarlasera’nın Eylül sayısı yine dopdolu!
Fiyatı sera domatesini geçen tarla domatesi, bu alışılmadık durumu iyice popülerleşen evde salça yapımı ve sosyal medyanın gücüne borçlu.
Marmara bölgesinde sıklaşan orman yangınları başta zeytinlikler olmak üzere tarım alanlarında da ciddi kayıplara yol açıyor.
Muz tarımı pek çok sebze üreticisinin kaçış noktası oldu. Ancak hızla artan üretimin ters etki yaratma riski giderek artıyor.
Isparta'nın Deregümü köyünde 15 yıl önce başlayan domates tarımı köyün kaderini baştan aşağı değiştirdi.
Bu ay tarımda enerji politikalarını masaya yatıran tarlasera, Dijital Tarım ekinin ikinci sayısıyla birlikte okurlarıyla buluştu.
Türkiye genelinde tarım arazileri hızla daralırken Iğdır’da ise hızla şekilde artıyor. Bşarının sırrı ise meyve ve sebzecilikte yaşanan atılım.
Ziraat mühendislerinin Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan atama beklentisini dile getirdiği etiketler Twitter’ın gündemine oturdu.
Fındık üreticileri nefesini tuttu, açıklanacak yeni fiyatları bekliyor. Peki son 2 yıldır yaşananlar bu yıl da tekrar edecek mi?
Haşhaşta üretim olmasa da verimi arttırmak mümkün. Peki haşhaş tarımına yeni üreticiler kazandırmak mümkün mü?
Yeni eğitim-öğretim yılı için 36 üniversitede açılan toplam 165 programa dair ayrıntıları tarlasera.com derledi.
Tarımda istihdam sorununu Kapak Konusu sayfalarında masaya yatıran tarlasera bu ay da dopdolu.
Son yılları değişen şeker kotaları ve özelleştirmelerin gölgesinde geçiren şekerpancarı, süreçten alnının akıyla çıkmayı başardı.
Tarımda gelişen yeni pazar kanallarını masaya yatıran tarlasera’nın bu ay okurlarına bir de hediyesi var!
Türkiye'de üretici nüfusu son 10 yılda dramatik şekilde azalırken, gelir ve eğitim düzeyi ise Avrupa'nın çok gerisinde.
Tarım turizmini Kapak Konusu sayfalarına taşıyan tarlasera, Bitki Koruma&Besleme ekinin yeni sayısını da okurlarıyla buluşturuyor.
Kazançlı bir tarımın koşulu olan sayısal okuryazarlık konusunu kapağına taşıyan tarlasera'nın okurlarına iki de hediyesi var.
Sunuş Yarım kalan bahar
Firat Şit firat.sit@tematik.com.tr
Selim Çetiner
Yeşim Aysan
Figen Ceylan
Ramis Dara
İbrahim Benli
Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!