E-BÜLTEN HAKKIMIZDA KÜNYE ABONELİK
REKLAM İLETİŞİM İÇİNDEKİLER
tarlasera’nın Ekim sayısı, ilgi ve kazanç alanı tarım olan herkes için bambaşka bir dergi deneyimi sunuyor. İçeriğe göz gezdirin.
Aylık Tarım ve Kültür Dergisi tarlasera’ya abone olmak çok kolay! tarlasera’nın düzenli takipçisi olmak için tıklayın.
Sayfalarını keyifle çevirip bir çırpıda okuyacağınız tarlasera’nın son sayısı bir tıkla ayağınıza gelsin!
Düşük üretim ve yoğun fiyat artışıyla karşı karşıya kalan nohutta ithalat vergisi geçici olarak kaldırıldı.
paylaş
Delice adıyla da bilinen yabani zeytin ağaçlarını aşılayarak tarımsal üretime kazandırmak için proje başlatıldı.
Rusya buğdaya fusarium tehlikesi üzerine araştırmalar sürerken Türkiye’nin bu yıl Rusya’nın en büyük ikinci tarımsal ithalatçısı olduğu açıklandı.
2017 tarımsal kredilerinde üst limitin yükseltildiği açıklanırken soğuk hava deposu yatırımları da kredi kapsamına alındı.
İspanya’da geleneksel olarak düzenlenen Doğal Sızma Zeytinyağı Kalite Yarışması bu yıl ilk kez Türkiye’de uluslararası nitelik kazanacak.
Selçuk Üniversitesi’nden araştırmacılar tarımsal topraklardaki tuz ve bor stresine dayanıklı buğday çeşitleri üzerine çalışma yürütüyor.
Tarımsal sulama nedeniyle elektrik borcu olan üreticilerin 2017 desteklerinden yararlanamayacağına dair tebliğ yayınladı.
Türkşeker, başta ziraat mühendisi olmak üzere toplam 250 yeni mühendis alımı yapacağını duyurdu.
Şanlıurfalı buğday ve pamuk üreticileri tarlalara elektrik verilmemesi nedeniyle Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı binası önünde eylem yaptı.
Fındıkta makineli üretime geçme projesi kapsamında Doğu Karadeniz’de üreticilere 10 adet fındık toplama makinesi hibe edilecek.
Mersin’de geliştirilen narenciye Ar-Ge merkezi projesi tohum ıslahından depolamaya kadar pek çok alanda faaliyet gösterecek.
2017 yılında hangi tarımsal Ar-Ge yatırımlarının destekleneceği açıklandı. Destek başvuruları için son tarih ise 7 Nisan.
İzmir-Karaburun’da doğal ve tarımsal alanları tehdit eden enerji santrali ek projesi için verilen “ÇED olumlu” raporu iptal edildi.
Varlık Fonu’na devredilen kamu şirketleri arasında Türkiye tarımı için kilit noktada bulunan Ziraat Bankası ve Çaykur da bulunuyor.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı personelinin 4’te 3’ü kadrolu iken bunların yüzde 27’si ise ziraat mühendisleri oluşturuyor.
Muğla’nın Marmaris ve Ula ilçelerinde kurulan sakız bahçeleri gıdanın yanı sıra ilaç ve kozmetik sanayisine de hammadde sağlayacak.
3 yıldır faaliyetini durdurmuş olan Alpullu Şeker Fabrikası, üreticileri ve kooperatiflerin çabasıyla üretime geri dönüyor.
Ziraat Bankası kredilerinde mekanizasyona yönelik destek artarken, 2017 yılında en çok kredi verilecek yatırımlar da açıklandı.
Mersin-Anamur’da baraj yapımı nedeniyle yeri değiştirilen köylerdeki üreticilere yeniden çilek üretebilecekleri araziler verilecek.
Kalsiyum nitrat gübresi artık yalnızca e-reçete ile satın alınacak. Alınan gübre ise arazide Bakanlık personeli gözetiminde uygulanacak.
Toprağın kalitesini düşüren fenol maddesi içermeyen ilk yerli mikro besin gübresi Sakarya Üniversitesi'nde geliştirildi.
Tarıma elverişli durumdaki 141 bölgenin Büyük Ova Koruma Alanı olarak belirlendiği karar Resmi Gazete’de yayınlandı.
Amasya'nın Suluova ilçesinde temeli atılan biyoyakıt santrali, depolarda kalan soğanlardan elektrik enerjisi üretecek.
Gübre yasağı potasyum nitrat ve sodyum nitrat için kalkarken, amonyum nitratın tarımda kullanımı ise tamamen yasaklanıyor.
Sunuş Dünyanın gündemi gıda krizi
Firat Şit firat.sit@tematik.com.tr
Selim Çetiner
Yeşim Aysan
Figen Ceylan
Ramis Dara
İbrahim Benli
Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!