E-BÜLTEN HAKKIMIZDA KÜNYE ABONELİK
REKLAM İLETİŞİM İÇİNDEKİLER
tarlasera’nın Ocak sayısı, ilgi ve kazanç alanı tarım olan herkes için bambaşka bir dergi deneyimi sunuyor. İçeriğe göz gezdirin.
Aylık Tarım ve Kültür Dergisi tarlasera’ya abone olmak çok kolay! tarlasera’nın düzenli takipçisi olmak için tıklayın.
Sayfalarını keyifle çevirip bir çırpıda okuyacağınız tarlasera’nın son sayısı bir tıkla ayağınıza gelsin!
Türkiye tarımının Nisan ayındaki sınavı, hem salgından korunmak hem de üretime hız kesmeden devam etmek olacak.
paylaş
Alınan ekonomik önlemler tarımdaki belirsizliğe cevap olamadı. Üreticilerin talepleri ek bir pakete olan ihtiyacı işaret ediyor.
Salgın nedeniyle kolonya tüketimi hızla artarken Türkiye’nin avantajı ise biyoetanolün hammaddesi olan şekerpancarındaki üretim.
Bakanlık tarım ürünlerine ait stokların yeterli düzeyde olduğunu açıklarken, hijyen denetimleri ise üst düzeye çıkarıldı.
Mart sayısında tarımsal sigortaların bugünü ve geleceğini masaya yatıran tarlasera’nın bu ay okurlarına bir de hediyesi var.
Önce Elazığ depremi, ardından Çin’deki koronavirüs salgını... Kuru kayısı ihracatta önüne çıkan iki engeli de aşmayı başardı.
Üretim artışı mercimeği 80'lerdeki altın yıllarına geri döndürdü. Ancak buna tüketim ve fiyat istikrarının eşlik etmesi gerek.
Çin’de koronavirüs nedeniyle tarımsal ihracat düşerken, Rusya’da oluşan ihtiyacın Türkiye’den tedarik edilmesi gündemde.
Sözleşmeli üretim modelleri ve Türkiye’deki uygulamalarını masaya yatıran tarlasera'nın bu ay okurlarına üç adet de armağanı var!
İhracata getirilen ön izin zorunluluğunu karşı Çorum’da toplanan soğan üreticileri tonlarca ürünün ellerinde kaldığını söylüyor.
Avrupa’nın tüm fındık talebinin Türkiye’ye yönelmesi ve iç tüketimin artması fındık fiyatlarını 20 TL’ye kadar çıkardı.
Antalya’da üreticiden kiralanan tarım arazileri üzerine inşa edilen çim sahalar bölgede tarıma dair endişe yaratmaya başladı.
Aylık Tarım ve Kültür Dergisi tarlasera, yeni on yılın ilk sayısında yine dopdolu içeriğiyle okurlarının karşısına çıkıyor.
Yeni sezonda pancar şekeri ve nişasta bazı şeker kotaları ve fabrikalara ayrılan üretim paylarında ciddi bir değişim gözlenmiyor.
Adana’da sağanak yağış sonucu 123 bin dekar tarım arazisini sular altında bırakan taşkınların yarattığı hasarı tamir etmek uzun sürecek.
Türkiye’nin ihracata yönelik ürünlerini inceleyen tarlasera bu ay Bitki Koruma & Besleme ekinin yeni sayısıyla birlikte okurlarıyla buluştu.
Üçüncüsü düzenlenen Tarım Şurası'nda üretim planlamasının devlet güvencesi altına alınması ve Su Kanunu çıkarılması öngörülüyor.
Türkiye’de arazisi ipotek altındaki üretici sayısı 2 milyona ulaştı. İpotekli arazi oranı en yüksek il ise Aydın.
Ispanakta asıl "zehirlenme" bilgi kirliliği nedeniyle yaşanıyor. Satışları hızla düşen üründe oluşan korku iklimi ise en çok üreticiyi etkiliyor.
“Tarım sektörü kendisini topluma ne kadar anlatabiliyor” sorusunu gündeme taşıyan tarlasera’nın bu ay okurlarına bir de hediyesi var.
Suudi Arabistan Türkiye'den gelen narenciyelerde ürün analiz süreçlerini uzatınca meyvelerde kayıplar yaşanmaya başladı.
Açıklanan 2019 yılı prim desteklerine göre yalnızca mazot ve hububat desteklerinde artış yaşanırken, dane zeytin ise ilk kez destek kapsamına alındı.
Bugün TBMM’de sunumu yapılacak yeni yıl bütçe teklifine göre tarım bütçesinde desteklere ayrılan pay yüzde 60’tan yüzde 66’ya çıkacak.
Pamukta artan girdi maliyetlerine karşı desteklerin açıklanmaması, primlerin 2017’deki 80 kuruşa sabitleneceği tedirginliği yaratıyor.
Sunuş 2020 ve Göbeklitepe’den Mars’a uzanan yolculuk
Bilge ALNIAK bilge.alniak@tarlasera.com
Selim Çetiner
Yeşim Aysan
Figen Ceylan
Ramis Dara
İbrahim Benli
Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!