E-BÜLTEN HAKKIMIZDA KÜNYE ABONELİK
REKLAM İLETİŞİM İÇİNDEKİLER
tarlasera’nın Nisan sayısı, ilgi ve kazanç alanı tarım olan herkes için bambaşka bir dergi deneyimi sunuyor. İçeriğe göz gezdirin.
Aylık Tarım ve Kültür Dergisi tarlasera’ya abone olmak çok kolay! tarlasera’nın düzenli takipçisi olmak için tıklayın.
Sayfalarını keyifle çevirip bir çırpıda okuyacağınız tarlasera’nın son sayısı bir tıkla ayağınıza gelsin!
tarlasera, 2022’nin ilk sayısında Kapak Konusu sayfalarını geçmişten günümüze her zaman stratejik konumunu koruyan fakat sisler içinde kalan şeker pancarına ayırırken, üreticilere kulak veriyor. Ayrıca dünya ve Türkiye tarımına dair güncel konuları da ele alıyor.
paylaş
Birçok ürün grubu 2021 yılında bir önceki yıla göre olumsuz etkilendi. Hububat grubunda yer alan ürünlerden buğday, arpa ve çavdarda düşüş gözlemlenirken, meyve ve süs bitkilerinde yaşanan artış bu yılın dikkat çeken gelişmeleri arasına girdi.
Aylık Tarım ve Kültür Dergisi tarlasera ekonomik gelişmelerin gölgesindeki Türkiye ve dünya tarımına dair pek çok konuyu ele alıyor.
Son 1 yılın verileri kuraklıkta yeni bir rekora işaret ediyor. Açıklanan “kuraklık destekleri” ürün kayıplarından mustarip üreticilere çare olacak mı?
Limon verim ve kalite yönünden başarılı bir sezon geçirse de, bunu mümkün kılan girdiler geçen yıla göre 3 kat fazlaya mal oldu. Üstelik düşük talep nedeniyle fiyatlar da baş aşağı iniyor! Pandeminin ilk günlerindeki popülaritesini mumla arayan üründe üreticiler çareyi ağaçları sökmekte buluyor
Malatya kayısısı ile Iğdır kayısısı sosyal medyada karşı karşıya geldi! Ancak kim hangisini severse sevsin, kayısı iki il için de kritik önemde.
Orman yangınlarını kontrolü daha zor hale getiren küresel iklim değişikliğinin etkilerini azaltmayı hedefleyen yeşil tarım bu ay tarlasera'da inceleniyor.
tarlasera bu ay Kapak Konusu sayfalarında Türkiye’deki biyolojik çeşitlilik ve bitki gen kaynaklarını masaya yatırıyor.
Yetki belgesi almadan tütün ticareti yapmayı yasaklayan yasa uygulamaya geçiyor. Kooperatifleşme sürecini tamamlayamayan üreticiler ise yasanın iptalini ya da ertelenmesini talep ediyor.
Antalya'da örtü altı muz üretiminin büyük bir hızla arttığı bölgelerde yer altı sularının geleceğinden endişe edilmeye başladı.
Bu ay Covid-19 salgının tarımda yarattığı tahribatı tüm yönleriyle ele alan tarlasera’nın Haziran sayısı yine dopdolu.
Çay üreticileri dekara 600 kg olarak belirlenen alım kotasına tepkili. Ancak endişelerin kaynağı yalnızca bu sezona özgü koşullar değil.
Seyahat yasakları nedeniyle çay hasadında bu yıl da yabancı işgücü olmayacak. Peki çayın istediği kalite standardı yakalanabilecek mi?
İklim değişikliği, su kaynakları ve tarım arasındaki kritik denklemi Kapak Konusu sayfalarında inceleyen tarlasera bu ay da dopdolu.
Girdi maliyetleri ile destekler arasındaki kritik denklemi masaya yatıran tarlasera bu ay da okurlarına dopdolu bir içerik sunuyor.
Bitkisel yağlarda fiyat ve ürün arzını güvenceye alma amacıyla “dökme zeytinyağı” ihracatı Kasım ayına kadar yasaklandı.
Ocak ayındaki alışılmadık sıcaklıklara aldanan fındık bahçeleri, Şubat’ta yaşanan kar yağışları ve zirai dondan büyük hasarla çıktı.
Tarımın geleceği için kritik önemdeki fikri haklar konusunu masaya yatıran Aylık Tarım ve Kültür Dergisi tarlasera bu ay da dopdolu!
Sert kışlarda bile zirai dona alışkın olmayan Bursa’da zeytin ağaçları sıcak havaları takip eden dondurucu soğukların kurbanı oldu.
Kapak Konusu sayfalarında tarımda yaygınlaşan dijital teknolojileri inceleyen tarlasera’nın bu ay okurlarına iki de armağanı var.
Ayçiçek yağındaki önlenemez fiyat artışı da, bu artışın nedenleri de aslında yeni değil. Sorunun temelinde ithalata bağımlılık var.
Toprağın hasret kaldığı yağışlar geçtiğimiz haftalarda geçici bir nefes aldırsa da Türkiye'de kuraklık devam ediyor. NASA’nın raporuna göre ülkede yağışsız geçen her gün tarımı daha da riske atıyor.
Yeni yılın ilk sayısını okurlarıyla buluşturan Aylık Tarım ve Kültür Dergisi tarlasera, bu ayki Kapak Konusu sayfalarında tüm yönleriyle toprak analizini inceliyor.
Antalya ve İzmir’de yaşanan sağanak yağış ve neden olduğu su baskınları iklim değişikliğini acı bir tecrübe ile bir kez daha hatırlattı.
Sunuş Yarım kalan bahar
Firat Şit firat.sit@tematik.com.tr
Selim Çetiner
Yeşim Aysan
Figen Ceylan
Ramis Dara
İbrahim Benli
Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!