Tarım Dergisi tarlasera
tarlasera SATIN AL
Kapat

Olaylar | Türkiye’den tarım haberleri

Dünyanın ilk fındık borsası Türkiye’de

Dünyanın ilk fındık borsası, Türkiye’nin fındık merkezi Giresun’da kuruluyor.

Isparta'da 1300 yıllık tahıllar bulundu

Isparta’daki Pisidia Antiocheia antik kentindeki arkeolojik kazılarda, yedinci yüzyıla ait olduğu sanılan tahıllar ortaya çıkarıldı.

Endemik türler geleceğe aktarılıyor

Endemik ve nesli tehlike altında olan bitki türlerinin korunması için Bolu’da Bitki Gen Bahçesi kuruluyor.

Bor fındığın ilacı olacak

Ordu’nun en önemli tarım ürünü olan fındıkta kalite ve verimin arttırılması amacıyla yapılan çalışmalar fındık bahçelerin yetersiz beslenmeyle karşı karşıya olduğu ve bu sorunun borlu gübreyle büyük oranda çözülebileceğini gösterdi.

Karabuğday için beklenti yüksek

Çankırı’da “Itri ve Tıbbi Bitkiler ile Boya Bitkilerinin Üretimini Geliştirme” projesi kapsamında karabuğday ekimi yapıldı.

Kiraz ihracatına mantar darbesi

Türkiye’nin meşhur Ziraat–900 (Napolyon) cinsi kirazın ilkbahar ve hasat öncesindeki aşırı yağışlardan etkilenmesiyle yol açtığı mantar hastalığı nedeniyle ihracat 20 bin tondan yaklaşık 3 bin tona düştü.

Ceyhan Nehri verimli topraklarla buluştu

Orta Ceyhan Menzelet Projesi’nin ilk etabının tamamlanmasıyla, 46 bin 540 dekarlık tarım arazisi suya kavuştu.

Turunçgil ihracatında hedef mandalina

Mandalinanın, dünya pazarının yüzde 40-50’sini oluşturması ve tüketiciler tarafından daha çok tercih edilmesi, Türkiye’nin turunçgil ihracatındaki yönünü de değiştiriyor.

Hevsel Bahçeleri dünyanın geleceğe mirası oldu

Hevsel Bahçeleri, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Kültür Mirası listesine alındı.

Salyangoz dışkısından “gübre” ürettiler!

Salyangoz dışkısından gübre üreten Altınordu Başöğretmen Anadolu Lisesi öğrencileri, TÜBİTAK'ın düzenlediği araştırma projeleri yarışmasında Türkiye birincisi oldu.

Kuru meyve standartları belirleniyor

Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonu (BM/AEK) Kuru ve Kurutulmuş Ürünler Uzmanlar Çalışma Grubu toplantısı bu yıl İzmir’de gerçekleştiriliyor. Toplantı sonrası alınacak kararlar kuru meyvede dünya standartlarını belirleyecek.

Kekik bizden sorulur!

Tüm dünyaya kekik ihraç eden Türkiye’de 2005 yılında 6 bin 400 ton olan üretim, 2014 yılında 11 bin 752 tona yükseldi. Türk kekiğinin daha da güçlenmesi için markalaşma çalışmalarının önemine dikkat çekiliyor.

Yağış ve dolular ürünlere zarar verdi

Mevsim normalleri üzerinde görülen aşırı yağışlar, tarım arazilerine ve ürünlere zarar verdi. Üreticiler destek bekliyor.

Anız yangınları sona erecek mi?

Adana ve çevre illerde anız yangınlarını önlemek ve verimi arttırmak amacıyla anıza doğrudan ekim gerçekleştirebilen bir makine geliştirildi.

Hobi diye başladı, meslek edindi!

Çilek yetiştiriciliğine balkonunda başlayan Kahramanmaraşlı üretici Nilgün Kayran, şimdi 1,5 dönümlük bahçesinde çilek yetiştiriciliği yapıyor.

Kurak arazi kiraz cennetine dönüştü

Tarıma elverişli olmayan bir arazide verimli ürünler yetiştirmek artık hayal değil. Aydın’ın Söke ilçesinde bir üreticinin kurak arazide 3 milyon liralık gelir getiren kiraz bahçeleri inşa etmiş olmasının ardında, arazi kullanımının ve doğal kaynakların planlı kullanımı yatıyor.

Gelişmiş biyoyakıtlara geçiş

Avrupa Konseyi’nin biyoyakıtlar ve yanlış arazi kullanımına ilişkin yönergesi Avrupa Parlamentosu tarafından kabul edildi.

Bir şey yapmalı!

Tarım sektörünün Türk ekonomise olan katkısı tartışılmaz. Ancak tarımsal üretimin başarısı kanıtlanmışken, gıda enflasyonunun artması, ortada derhal çözülmesi gereken sorunlar olduğunu gösteriyor.

Çiriş otu nelere kadir!

Türkiye'nin hemen her yöresinde endemik olarak yetişen çiriş otu, yabani pırasa olarak da biliniyor.

Şevketi bostanın ikinci baharı

Bilinçsiz toplama yüzünden yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalan şevketi bostan otunun tarlada üretilmesi için uygulama sahaları oluşturuldu.

Dünya Çevre Günü Kutlu Olsun!

5 Haziran Dünya Çevre Günü Kutlu Olsun!

Fındığa neler oluyor?

Türkiye’nin en önemli tarım ürünlerinden olan fındık, aynı zamanda dünya pazarında ihracat oranlarıyla da başı çeken bir ürün. Ancak fındık rekoltesindeki düşüş ve artan fiyatlar göz korkutuyor.

Topraktan gelen krediye gidiyor

Türkiye Tarım ve Kredi Kooperatifleri’nin verilerine göre, üreticilerin son 12 yılda altığı kredi 20 kat arttı.

Doktor hünnap şifa dağıtıyor

Anavatanı Suriye olan hünnap, ünnap, çiğde, Zizypphus vulgaris ya da rhamnaceae olarak da biliniyor.

Devamını Yükle
10