E-BÜLTEN HAKKIMIZDA KÜNYE ABONELİK
REKLAM İLETİŞİM İÇİNDEKİLER
tarlasera’nın Nisan sayısı, ilgi ve kazanç alanı tarım olan herkes için bambaşka bir dergi deneyimi sunuyor. İçeriğe göz gezdirin.
Aylık Tarım ve Kültür Dergisi tarlasera’ya abone olmak çok kolay! tarlasera’nın düzenli takipçisi olmak için tıklayın.
Sayfalarını keyifle çevirip bir çırpıda okuyacağınız tarlasera’nın son sayısı bir tıkla ayağınıza gelsin!
20.2.2012 16:30:02
Geçtiğimiz yıldan bu yana Tunus, Mısır, Libya, Suriye, Bahreyn, Cezayir, Ürdün ve Yemen’de büyük çapta yaşanan ayaklanma ve isyanlara Arap Baharı adı veriliyor. Bu ayaklanmaların sonunda bölge yeniden dizayn edilirken ayaklanmalar ile beraber facebook, twitter gibi sosyal ağlar epey tartışılır olmuştu. Arap Baharı’nda sosyal medya üzerinden insanlar örgütlenmiş ve isyan an be an dünyaya yine sosyal medya üzerinden aktarılmıştı.
Sosyal Medya’nın hayata olan etkisi tartışıladursun sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden örgütlenen Şanlıurfalı Genç Ziraatçılar Platformu üyeleri, ilk toplantılarını yaptı. Toplantıda, Şanlıurfa Ziraat Mühendisler Odası'nın daha etkin olması için odaya katkı sunulması, toprak tahlilleri konusunda yaşanan sorunların halledilmesi, tarım ve hayvancılıkla ilgili organizasyon ve fuarlara katılımın sağlanması için ortak hareket edilmesi konusunda görüş birliğine varıldı. Toplantıda ayrıca zaman zaman tüm ziraat mühendislerinin toplanacağı etkinlikler yapılması, odaya yeni üye olacak ziraat mühendislerine gerekli kolaylıkların tanınması, Ziraat Mühendisler Odası'ndan üyelere gelen SMS'lerin yeniden düzenlenmesi, oda bünyesinde kurulması düşünülen komisyonların bir an önce kurulması konusu da masaya yatırıldı.
Görünen o ki tarım sektöründe sosyal medya üzerinden örgütlenerek buluşmalar devam edecek. Akıllara ise tek bir soru geliyor. Meslek odaları yönetim ve başkanlarının bu kadar uzun süre göreve devam ediyor olmasının önüne böyle geçilir mi dersiniz?
Yorumunuz Gönderildi
Yorum Yap
Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!
Tarım arazinizde ya da doğa yürüyüşlerinde rastladığınız yabani bir bitkiyi görür görmez tanımak ister miydiniz? PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu zorlu görevi yerine getirmeye aday.
Meyve bahçelerinde kayıplara yol açan yabancı ot türleri sayılamayacak kadar çok! Ancak bu zararlılarla mücadele yöntemleri de bir o kadar çeşitli.
Birçok ağaç türünde yarı parazit olarak yaşam süren ökse otu, meyve üreticilerinin baş belası olabiliyor. İşte ökse otundan kurtulmanın püf noktaları.
Hububat fiyatlarında dünya ölçeğinde yaşanan dalgalanmalar Türkiye’yi de alarm durumuna geçirdi. TMO’nun buğday, arpa ve mısır kararları piyasada istikrarı amaçlıyor.
Özenli bir bitki koruma ve gübreleme zeytinde sonucu tamamen değiştiriyor. tarlasera zeytinde sık yapılan hataları uzmanlara sordu.