E-BÜLTEN HAKKIMIZDA KÜNYE ABONELİK
REKLAM İLETİŞİM İÇİNDEKİLER
tarlasera’nın Nisan sayısı, ilgi ve kazanç alanı tarım olan herkes için bambaşka bir dergi deneyimi sunuyor. İçeriğe göz gezdirin.
Aylık Tarım ve Kültür Dergisi tarlasera’ya abone olmak çok kolay! tarlasera’nın düzenli takipçisi olmak için tıklayın.
Sayfalarını keyifle çevirip bir çırpıda okuyacağınız tarlasera’nın son sayısı bir tıkla ayağınıza gelsin!
Artan zeytinyağı fiyatlarına karşı tüketici çareyi ya toplu siparişte ya da zeytinyağından vazgeçmekte buluyor. Peki bu işin sonu ne olacak?
paylaş
Birçok ülkenin hem ekonomik hem de gastronomik açıdan faydalandığı kuşkonmaz, Türkiye’de de bir şansı hak ediyor.
Bilim adamları yıllardır sentetik biyoloji, genetik mühendisliği ve parlamaözelliğine sahip canlıları bir araya getirerek, yeni bir sürdürülebilir ışık kaynağı oluşturmayı amaçlıyor.
Dut ağaçları ipek böcekçiliği ve odun üretiminde kullanılıyor. Dutun meyve olarak üretimi ise istenen miktarda değil. Ancak gıda amaçlı talep de giderek artıyor.
Sözleşmeli tarım modeli, üreticiler açısından da firmalar açısından da çeşitli avantajlara sahip. Ancak dezavantajları konusunda özellikle üreticilerin aklındaki soru işaretleri giderilmiş değil.
Türkiye’de henüz mısırda denenen çift sıra ekim yöntemi bitki gelişimi ve verim yönünden klasik ekim yöntemine göre daha avantajlı bulunuyor.
Bitkilerin beslenme menülerinde ana ve ara çeşitlerden oluşan 16 farklı lezzet bulunuyor. Bu menüyü eksiksiz servis edebilmekse, yapraktan ya da damla sulamadan besin takviyesi ile mümkün.
Avrupa ülkelerinde yaşanan ekonomik krizden en çok etkilenenlerden biri de İspanya. Ancak ülkedeki tarımsal üretim ve ihracat verileri bu duruma ters orantıda gelişiyor.
tarlasera Mayıs sayısında organik maddece zenginleştiren doğal yardımcılar humik asit ve leonarditin verime etkisini inceledi.
Türkiye 2014 yılında yedi tarım ürününün üretiminde dünyada ilk sırada yer aldı. Ancak verimlilik konusunda aynı şeyi söylemek güç.
Kocayemiş, dünyada gıda ve dekoratif amaçlı kullanılsa da, Türkiye’de kısıtlı üretimi ve tüketimiyle henüz keşfedilmemiş ürünlerden.
Mini sera çeşitleri, mini serada yetiştirilebilen ürünler ve bu seraların maliyeti hakkında her şey tarlasera Mart sayısında.
Kuzey Avrupa ülkeleri, devletin sunduğu imkanlar ve teknolojik olanaklar sayesinde sebze-meyve üretiminde gücünün sınırlarını zorluyor.
Rakılık üzüm üretiminde Türkiye’de ilk sırada yer alan Manisa Sarıgöl’de, rakı üretimindeki düşüşün etkileri üreticiler tarafından da hissedilmeye başladı.
Bir kültürün yemek ve beslenme alışkanlıkları, o kültürün kimliğini ortaya koyuyor. İnsanlık tarihi kadar eski olan yemek kültürü insan ilişkilerinin temel unsuru.
Türkiye’nin dört bir yanında da yapılan nükleer, termik ve hidroelektrik santrallere her gün bir yenisi ekleniyor. tarlasera Dicle Vadisi, Karabiga, Akkuyu ve Çukurbağlar'ı incelemeye aldı.
Yedikule Bostanları’nı imara açacak plan değişikliği İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde kabul edildi.
Kahramanmaraş’ta yeni bir tarım ürünü türü olan gölevezin ilk demonstrasyon amaçlı ekimleri yapıldı.
tarlasera, İstanbul'un son bostanlarından olan Kuzguncuk bostanının yaşadığı yapılaşma tehdidini mahalle sakinleriyle konuştu.
Son dönem yasama yıllarında TBMM’ye verilen soru önergelerinin yüzde 3’ü tarım ile ilgili. Aynı dönemde tarım konularında verilen 178 de araştırma önergesi bulunuyor.
30. yılını tamamlayan GAP'ın hedeflerine ulaşıp ulaşmadığı tartışılıyor. Öte yandan GAP bölgesinde hızla artan yapılaşma tarımı tehdit ediyor.
İlki 2007 yılında kurulan bitkisel ürün konseylerine bir yenisi ekleniyor: Ulusal Patates Konseyi. Peki ürün konseyleri birer kurtuluş mu? Soruları konseylerin kendisi cevaplıyor.
Tarım ürünlerinin çoğu yüzde 1, pirinç ise yüzde 8 KDV yükü taşıyor. Üreticiler bu eşitsizlikten şikayetçi. Pirinçte KDV sorunu tarlasera Ocak sayısında masaya yatırılıyor!
Beyaz ekmeğe alternatif olarak sunulan tam buğday ekmeğifırınlarda zorunlu hale geliyor. Ürün, buğdayın kalitesi ve besin değerleriyle ilgili soruları da beraberinde getiriyor.
Sunuş Yarım kalan bahar
Firat Şit firat.sit@tematik.com.tr
Selim Çetiner
Yeşim Aysan
Figen Ceylan
Ramis Dara
İbrahim Benli
Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!