E-BÜLTEN HAKKIMIZDA KÜNYE ABONELİK
REKLAM İLETİŞİM İÇİNDEKİLER
tarlasera’nın Ocak sayısı, ilgi ve kazanç alanı tarım olan herkes için bambaşka bir dergi deneyimi sunuyor. İçeriğe göz gezdirin.
Aylık Tarım ve Kültür Dergisi tarlasera’ya abone olmak çok kolay! tarlasera’nın düzenli takipçisi olmak için tıklayın.
Sayfalarını keyifle çevirip bir çırpıda okuyacağınız tarlasera’nın son sayısı bir tıkla ayağınıza gelsin!
27.11.2012 11:01:11
Yeni tarımsal destekleme ödemeleri açıklandı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre desteklemeler 55 bin 41 üretici ile 21 yetkilendirilmiş tohumculuk kuruluşunu kapsıyor. Toplamda 68 milyon 578 bin lira olarak açıklanan ödemelerin Kasım ayının sonunda üreticilere ulaşacağı bildiriliyor.
Destek kapsamına giren ürün grupları arasında tahıl ve baklagiller ise başı çekiyor. 29 bin 236 tahıl ve baklagiller üreticisine toplam 40 milyon 400 bin liralık destek öngörülüyor. Bunu 7 bin 399 üreticiye 9 milyon 429 bin lira destek alacak olan yağlık bitkiler üreticileri takip ediyor.
Sertifikalı tohum kullanan üreticilerden desteklerden payını alacak. Bu bağlamda 18 bin 406 üreticinin de 14 milyon 602 bin lira destek alacağı belirtiliyor.
Yorumunuz Gönderildi
Yorum Yap
Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!
Antioksidan özelikleriyle bilim insanlarının dikkatini çeken aronya, siyaha çalan kopkoyu mor rengini de bu yönüne borçlu. Meyve kısa bir süre önce adapte olduğu Türkiye topraklarında da üretimini hızla arttırıyor.
Zirai mücadelede kullanılan araçlara ilişkin yeni yönetmelik taslağı, insansız hava araçları ve drone’ların bitki koruma uygulamalarında kullanımını düzenliyor.
Tarım arazinizde ya da doğa yürüyüşlerinde rastladığınız yabani bir bitkiyi görür görmez tanımak ister miydiniz? PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu zorlu görevi yerine getirmeye aday.
Yıllar önce bir “şaka” ile başlayan, ardından bir gizem bulutuna dönüşen ekin daireleri, bugün ise sanatçıları, üreticileri, girişimcileri ve tarıma ya da görsel sanatlara meraklı pek çok insanı bir araya getiren bir kültür öğesi olarak arazileri süslemeye devam ediyor.
Yeni yılın ilk sayısını okurlarıyla buluşturan Aylık Tarım ve Kültür Dergisi tarlasera, bu ayki Kapak Konusu sayfalarında tüm yönleriyle toprak analizini inceliyor.