tarlasera
tarlasera SATIN AL
Kapat

11.1.2020

Tarım kadın uzmanların elinde yükselecek

Tarım kadın uzmanların elinde yükselecek

Antalya’da kurulan Kadın Çiftçi Akademisi tarımın farklı alanlarında uzman kadın üreticiler yetiştirecek.

Kadınların ekonomik yaşama daha çok katılması her toplumsal eşitlik hem de her bir sektörün gelişimi için büyük önem taşıyor. Aynı durum “görünmez” kadın emeğinin yoğun olduğu tarım için de farklı bir boyut taşıyor. Uzman kadın üreticilerin bitkisel üretime sunduğu katkılar tarımın çehresini değiştiren güçlü bir etki yaratıyor.

Antalya’da kurulan Kadın Çiftçi Akademisi bu dönüşümü gerçekleştirecek girişimlerden birisi olarak Aralık ayının sonunda eğitimlerine başladı. Türkiye’de bir ilk olan akademi, haftada iki gün olmak üzere toplam 75 saatlik eğitim programıyla kadın üreticilere tarımsal uzmanlık kazandırmayı hedefliyor.

İlk mezunları Nisan ayında verecek

Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Antalya Ticaret Odası Başkanlığı, Akdeniz Üniversitesi, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği, TOBB Antalya Kadın Girişimciler Kurulu ve Döşemealtı Belediyesi’nin işbirliğiyle kurulan akademinde Aralık’ta başlayan ilk eğitim dönemi önümüzdeki Nisan ayında sona erecek.

tarim-kadin-uzmanlarin-elinde-yukselecek1.jpg

İşte eğitimi verilecek uzmanlık alanları

Kadın Çiftçi Akademisi’nde eğitimi verilecek disiplinler arasında İyi Tarım uygulamaları, tarımsal işletmecilik, pazarlama ve satış becerileri, çiftçi örgütlenmeleri, temel e-ticaret, kişisel değer kazanımları, hijyen ve paketleme yer alıyor. Eğitimleri verecek kadroda ise Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim üyeleri, Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personeli, reel sektör temsilcileri ve Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği üyeleri bulunuyor.

Üretilen ürünlerin pazarlaması yapılacak

Proje sonunda katılımcılara sertifika verileceğini ve ürettikleri ürünleri pazarlama olanağı sunulacağını söyleyen Antalya İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen, “Bu proje kadın üreticilerin ekonomiye ve toplumsal hayata güçlü biçimde katılmaya yönelik önemli bir eğitim süreci olacak” diye konuşuyor.


Yorumlar
    Bu yazı için henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.
Yorum Yaz

Yorumunuz Gönderildi

E-Bülten

Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!

En Çok Okunanlar

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tarım arazinizde ya da doğa yürüyüşlerinde rastladığınız yabani bir bitkiyi görür görmez tanımak ister miydiniz? PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu zorlu görevi yerine getirmeye aday.

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

Hububat fiyatlarında dünya ölçeğinde yaşanan dalgalanmalar Türkiye’yi de alarm durumuna geçirdi. TMO’nun buğday, arpa ve mısır kararları piyasada istikrarı amaçlıyor.

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçelerinde kayıplara yol açan yabancı ot türleri sayılamayacak kadar çok! Ancak bu zararlılarla mücadele yöntemleri de bir o kadar çeşitli.

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Birçok ağaç türünde yarı parazit olarak yaşam süren ökse otu, meyve üreticilerinin baş belası olabiliyor. İşte ökse otundan kurtulmanın püf noktaları.

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Özenli bir bitki koruma ve gübreleme zeytinde sonucu tamamen değiştiriyor. tarlasera zeytinde sık yapılan hataları uzmanlara sordu.