E-BÜLTEN HAKKIMIZDA KÜNYE ABONELİK
REKLAM İLETİŞİM İÇİNDEKİLER
tarlasera’nın Mart sayısı, ilgi ve kazanç alanı tarım olan herkes için bambaşka bir dergi deneyimi sunuyor. İçeriğe göz gezdirin.
Aylık Tarım ve Kültür Dergisi tarlasera’ya abone olmak çok kolay! tarlasera’nın düzenli takipçisi olmak için tıklayın.
Sayfalarını keyifle çevirip bir çırpıda okuyacağınız tarlasera’nın son sayısı bir tıkla ayağınıza gelsin!
24.4.2018
Rusya’ya domates ihracatı yapmasına izin verilen şirketler arasına 5 yeni firma daha eklendi.
Türkiye-Rusya arasında uçak krizinin ardından sekteye uğrayan domates ticareti adım adım eski tempoyu yakalamaya çalışıyor. 20 aylık aranın ardından geçtiğimiz Kasım ayında yeniden başlayan ihracat için 5 yeni firma da bugünden itibaren ürünlerini Rusya’ya gönderebilecek.
İlk olarak Rus hükümetinin açıklamasıyla 1 Kasım tarihinde 50 bin tonu geçmemek şartıyla Türkiye’den domates ithalatına başlanmış, ancak anlaşma 4 firma ile sınırlı tutulmuştu. 29 Mart tarihinde ise ihracat yapacak şirketlerin sayısı 15’e çıkarılmıştı.
İşte ihracata başlayacak şirketler
Nisan ayı itibariyle iki ülke arasındaki domates trafiği yeniden hız kazanmaya başlarken Rosselkhoznadzor’dan (Rusya Federasyonu Tarım Ürünleri Denetim Dairesi) yeni bir açıklama geldi. Buna göre Rus yetkililerin 16-20 Nisan’da Türkiye’ye yaptıkları ziyaret sonucunda 5 firmanın daha ihracat paletine eklenmesine karar verildi.
Bugün itibariyle Türkiye’den domates sevkiyatına başlayacak şirketler Meyvacılar İhalat ve İhracat, Ali Uslu Tarım, Tuncerler Grup, Kalyoncu Nakliyat ve ATM Organik Tarım ve Seracılık olarak belirlendi.
Yorumunuz Gönderildi
Yorum Yap
Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!
Hububat fiyatlarında dünya ölçeğinde yaşanan dalgalanmalar Türkiye’yi de alarm durumuna geçirdi. TMO’nun buğday, arpa ve mısır kararları piyasada istikrarı amaçlıyor.
Tarım arazinizde ya da doğa yürüyüşlerinde rastladığınız yabani bir bitkiyi görür görmez tanımak ister miydiniz? PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu zorlu görevi yerine getirmeye aday.
Bitki bilimi insanlığı yakın geleceğe hazırlamak için daha sürdürülebilir gıdalar geliştirmenin peşinde. Araştırmacıların bu açıdan rol model olarak önerdikleri bitki ise hem tanıdık hem yepyeni bir isim!
Özenli bir bitki koruma ve gübreleme zeytinde sonucu tamamen değiştiriyor. tarlasera zeytinde sık yapılan hataları uzmanlara sordu.
Antioksidan özelikleriyle bilim insanlarının dikkatini çeken aronya, siyaha çalan kopkoyu mor rengini de bu yönüne borçlu. Meyve kısa bir süre önce adapte olduğu Türkiye topraklarında da üretimini hızla arttırıyor.