Tarım Dergisi tarlasera
tarlasera SATIN AL
Kapat

Detay | Tarımın gizli gündemi

Karlar düştükçe fiyatlar yükseliyor

Kar yağışı süs bitkileri, narenciye ve zeytinde zarar yol açtı. Yolların kapanması sebze sevkiyatını zorlaştırdı, fiyat artışı yüzde 100’e ulaştı.

tarlasera Ocak sayısı çıktı!

Dövizdeki artışın tarıma etkilerini kapağına taşıyan tarlasera’nın bu ayki konuğu ise Bakan Faruk Çelik.

Şekerin efsanesi geri dönsün!

Türkiye’nin ilk yerli şekerini üreten Alpullu Şeker Fabrikası’nın yeniden faaliyete geçmesi için imza kampanyası başlatıldı.

Bayramiç beyazının geleceği parlak

Bayramiç beyazı hem kendine özgü tadıyla hem tüketicinin ilgisini çekiyor hem de üreticisine kazandırıyor.

Yaş sebze-meyvede 25 milyar TL çöpe gidiyor

Meyve-sebze üretiminde yıllık zayiat 25 milyarı buluyor. tarlasera Aralık sayısında bu kaybı en aza indirecek önlemleri paylaşıyor.

Tarımda kaynak artışı yatırımlara yönelik olacak

2017 bütçe kanun tasarısına göre tarımsal yatırımlara yönelik kaynak artarken, desteklere ayrılan pay ise azalma eğiliminde.

Tütündeki tükeniş verime bile yansıyor

Tarihi bir düşüş yaşayan tütün yeni destek sisteminde de kendine yer bulamadı. 2012'de ihracatın önüne geçen ithalat ise artmaya devam ediyor.

Modern gübreler azot çelişkisini gidermeye aday

Yeni nesil gübreler toprak sağlığı ve besin kaynaklarını korumaya odaklandı. Yavaş salınımlı inhibitörler ve bakteriyel çözümler ön plana çıkan örnekler.

tarlasera Aralık sayısı raflarda!

Tarımın gündemine dair can alıcı konuları farklı bir gözle ele alan tarlasera'nın Aralık sayısında okuyucularına iki de poster hediyesi var.

İşsizliğe karşı tarımsal mikrogirişimcilik

En hızlı istihdam kaybı tarımda yaşanırken, topraktan uzaklaşanlar bu kez de işsizlik tehlikesiyle karşı karşıya.

Türkiye sebze çeşitliliğinde ne durumda?

Cumhurbaşkanının Türkiye'deki sebze çeşitliliğine ilişkin dünkü sözleri geniş yankı buldu. tarlasera.com Türkiye pazarındaki sebze türleri, çeşitleri ve üretim dengesini rakamların gözünden inceliyor.

Türkiye kimyasal gübreden vaz mı geçiyor?

Başbakan Yıldırım, “Kimyasal gübre işinden yavaş yavaş çıkacağız” dedi. Peki tarımda kimyasal bitki besleme ürünlerinin kullanımından vazgeçmek gerçekçi mi?

tarlasera Kasım sayısı raflarda!

Kasım ayı ile birlikte 75. sayısını yayınlayan tarlasera, okuyucularını yine tarımın dünyasında keyifli bir yolculuğa çıkarıyor.

Türkiye’nin örnek tarım lisesi yıkılıyor!

Samsun Atakum Tarım Meslek Lisesi’nde Danıştay kararına karşın yıkım başladı. Öğrenciler 2 yıldır uzak kaldıkları ve yurt, sosyal tesisler ve yeşil alana sahip okullarının yıkılmasına tepkili.

Üretici çeltiği satacak alternatif bulamıyor

TMO’nun açıkladığı alım fiyatlarının yetersiz bulan çeltik üreticileri, geçmişte alım yapan büyük tüccarların da piyasadan silinmesi sonucu alternatifsiz kaldıklarını söylüyor.

Bu illerde bitkisel hazineler ortaya çıkarıldı!

Türkiye’deki bitki çeşitliliği araştırmaları kapsamında Bursa, Afyon ve Samsun’da yüzlerce endemik bitki ortaya çıkarıldı. Biyoçeşitlilik yarışında ise Van en zengin il olarak ilk sırada gidiyor.

Liste açıklandı! İşte bölgelere göre desteklenecek ürünler

Havza bazlı sisteme göre hangi bölgelerde hangi tarım ürünlerinin destekleneceği belli oldu. Buğday ve yem bitkileri ülke genelinde desteklenirken danelik mısır için ise 371 bölge belirlendi.

Narenciye fetret devrinden çıkmayı bekliyor

Hasat sürecine giren satsuma mandalinalarda Rusya sevinci yaşanırken, tarlasera.comnarenciye ihracatında 2016 yılının verilerini değerlendiriyor.

Önemli olan sürdürülebilir tarımın geleceği

tarlasera.com tarımda küresel anlaşmalara dair yazı dizisinin son bölümünde farklı görüşlere yer veriyor.

Süreç Türkiye açısından riskler taşıyor

Genta Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Batur, tarımda küresel şirketler arasındaki anlaşmaları tarlasera.com’da değerlendiriyor.

Türk tohum sanayisi süreci doğru analiz etmeli

TÜRKTED Genel Sekreteri Müfit Engiz, tarımda küresel şirketler arasındaki dev anlaşmaları tarlasera.com'a yorumladı.

Küresel tarımda değişim rüzgârları

Büyük şirketler arasındaki anlaşmalar tarımda yeni bir sürecin habercisi. Türkiye tarımının aktörleri için şimdi süreci iyi okuma zamanı.

tarlasera Ekim sayısı raflarda!

tarlasera altıncı yaşını kutladığı Ekim sayısında mekanizasyonda yeni trendleri kapağına taşıdı.

Arazi kullanımında son söz tarımın olmalı

TÜSİAD’ın düzenlediği Verimlilik ve Gıda Enflasyonu konferansında tarım arazilerinin küçülmesi ve düşük verimlilik tartışıldı.

Devamını Yükle
8