E-BÜLTEN HAKKIMIZDA KÜNYE ABONELİK
REKLAM İLETİŞİM İÇİNDEKİLER
tarlasera’nın Nisan sayısı, ilgi ve kazanç alanı tarım olan herkes için bambaşka bir dergi deneyimi sunuyor. İçeriğe göz gezdirin.
Aylık Tarım ve Kültür Dergisi tarlasera’ya abone olmak çok kolay! tarlasera’nın düzenli takipçisi olmak için tıklayın.
Sayfalarını keyifle çevirip bir çırpıda okuyacağınız tarlasera’nın son sayısı bir tıkla ayağınıza gelsin!
Kar yağışı süs bitkileri, narenciye ve zeytinde zarar yol açtı. Yolların kapanması sebze sevkiyatını zorlaştırdı, fiyat artışı yüzde 100’e ulaştı.
paylaş
Dövizdeki artışın tarıma etkilerini kapağına taşıyan tarlasera’nın bu ayki konuğu ise Bakan Faruk Çelik.
Türkiye’nin ilk yerli şekerini üreten Alpullu Şeker Fabrikası’nın yeniden faaliyete geçmesi için imza kampanyası başlatıldı.
Bayramiç beyazı hem kendine özgü tadıyla hem tüketicinin ilgisini çekiyor hem de üreticisine kazandırıyor.
Meyve-sebze üretiminde yıllık zayiat 25 milyarı buluyor. tarlasera Aralık sayısında bu kaybı en aza indirecek önlemleri paylaşıyor.
2017 bütçe kanun tasarısına göre tarımsal yatırımlara yönelik kaynak artarken, desteklere ayrılan pay ise azalma eğiliminde.
Tarihi bir düşüş yaşayan tütün yeni destek sisteminde de kendine yer bulamadı. 2012'de ihracatın önüne geçen ithalat ise artmaya devam ediyor.
Yeni nesil gübreler toprak sağlığı ve besin kaynaklarını korumaya odaklandı. Yavaş salınımlı inhibitörler ve bakteriyel çözümler ön plana çıkan örnekler.
Tarımın gündemine dair can alıcı konuları farklı bir gözle ele alan tarlasera'nın Aralık sayısında okuyucularına iki de poster hediyesi var.
En hızlı istihdam kaybı tarımda yaşanırken, topraktan uzaklaşanlar bu kez de işsizlik tehlikesiyle karşı karşıya.
Cumhurbaşkanının Türkiye'deki sebze çeşitliliğine ilişkin dünkü sözleri geniş yankı buldu. tarlasera.com Türkiye pazarındaki sebze türleri, çeşitleri ve üretim dengesini rakamların gözünden inceliyor.
Başbakan Yıldırım, “Kimyasal gübre işinden yavaş yavaş çıkacağız” dedi. Peki tarımda kimyasal bitki besleme ürünlerinin kullanımından vazgeçmek gerçekçi mi?
Kasım ayı ile birlikte 75. sayısını yayınlayan tarlasera, okuyucularını yine tarımın dünyasında keyifli bir yolculuğa çıkarıyor.
Samsun Atakum Tarım Meslek Lisesi’nde Danıştay kararına karşın yıkım başladı. Öğrenciler 2 yıldır uzak kaldıkları ve yurt, sosyal tesisler ve yeşil alana sahip okullarının yıkılmasına tepkili.
TMO’nun açıkladığı alım fiyatlarının yetersiz bulan çeltik üreticileri, geçmişte alım yapan büyük tüccarların da piyasadan silinmesi sonucu alternatifsiz kaldıklarını söylüyor.
Türkiye’deki bitki çeşitliliği araştırmaları kapsamında Bursa, Afyon ve Samsun’da yüzlerce endemik bitki ortaya çıkarıldı. Biyoçeşitlilik yarışında ise Van en zengin il olarak ilk sırada gidiyor.
Havza bazlı sisteme göre hangi bölgelerde hangi tarım ürünlerinin destekleneceği belli oldu. Buğday ve yem bitkileri ülke genelinde desteklenirken danelik mısır için ise 371 bölge belirlendi.
Hasat sürecine giren satsuma mandalinalarda Rusya sevinci yaşanırken, tarlasera.comnarenciye ihracatında 2016 yılının verilerini değerlendiriyor.
tarlasera.com tarımda küresel anlaşmalara dair yazı dizisinin son bölümünde farklı görüşlere yer veriyor.
Genta Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Batur, tarımda küresel şirketler arasındaki anlaşmaları tarlasera.com’da değerlendiriyor.
TÜRKTED Genel Sekreteri Müfit Engiz, tarımda küresel şirketler arasındaki dev anlaşmaları tarlasera.com'a yorumladı.
Büyük şirketler arasındaki anlaşmalar tarımda yeni bir sürecin habercisi. Türkiye tarımının aktörleri için şimdi süreci iyi okuma zamanı.
tarlasera altıncı yaşını kutladığı Ekim sayısında mekanizasyonda yeni trendleri kapağına taşıdı.
TÜSİAD’ın düzenlediği Verimlilik ve Gıda Enflasyonu konferansında tarım arazilerinin küçülmesi ve düşük verimlilik tartışıldı.
Sunuş Yarım kalan bahar
Firat Şit firat.sit@tematik.com.tr
Selim Çetiner
Yeşim Aysan
Figen Ceylan
Ramis Dara
İbrahim Benli
Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!