tarlasera
tarlasera SATIN AL
Kapat

15.10.2014 11:50:36

Yeni trend yenilebilen çiçekler

Birçok restoranda yeni trend haline gelen yenilebilir çiçekler, tüketiciler tarafından ilgi görmeye başladı. Antalya’da 5 yıl önce üretimine başlanan çiçekler, yalnızca lüks restoranlara ve otellere gönderiliyor. Çiçeklerin tanesi 40-50 kuruşa satılırken, Sevgililer günü gibi özel günlerde talep oldukça artıyor. Sene boyunca yetiştirilebilen yenilebilen çiçekler arasında Latin çiçeği, beyaz viyole, mor viyole, salatalık çiçeği, soğan çiçeği, kabak çiçeği ve sarımsak çiçeği yer alıyor. Bu çiçekler salatalardan yemek süslemelerine kadar çeşitli şekillerde tüketilebiliyor. Tatları ise çiçeğin türüne göre farklılık gösteriyor. Salatalık çiçeğinin tadı salatalığa benzerken, soğan çiçeğinin tadı soğanı, latin çiçeğinin tadı ise roka ve tereyi andırıyor. Yemeklere kazandırdıkları tatların dışında, vitamin açısından zenginlikleriyle de öne çıkıyorlar. Bütün tarım ürünlerinde olduğu gibi, yenilebilen çiçeklerde de kalıntı sorununa dikkat etmek gerekiyor. Hasat yapılırken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ise hasat zamanı. Çiçeklerin ya tam açmadan ya da tam açtığı dönem toplanması, kalitenin korunmasını sağlıyor. Çünkü tıpkı sebze ve meyvelerde olduğu gibi çiçekler de hasat sonrası dönemde kalitelerini kaybediyor. Özellikle tat ve aromayı veren şeker ve uçucu yağlar, hasattan sonra hem sıcaklık hem de fotosentezle birlikte hızla bozulurken, çiçeklerin tüketim ömrünü de kısaltıyor. Bu nedenle hasat edilen çiçeklerin gölge bir yerde ve nemli ortamda tutulması gerekiyor.  

Yorumlar
    Bu yazı için henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.
Yorum Yaz

Yorumunuz Gönderildi

E-Bülten

Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!

En Çok Okunanlar

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tarım arazinizde ya da doğa yürüyüşlerinde rastladığınız yabani bir bitkiyi görür görmez tanımak ister miydiniz? PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu zorlu görevi yerine getirmeye aday.

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

Hububat fiyatlarında dünya ölçeğinde yaşanan dalgalanmalar Türkiye’yi de alarm durumuna geçirdi. TMO’nun buğday, arpa ve mısır kararları piyasada istikrarı amaçlıyor.

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçelerinde kayıplara yol açan yabancı ot türleri sayılamayacak kadar çok! Ancak bu zararlılarla mücadele yöntemleri de bir o kadar çeşitli.

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Birçok ağaç türünde yarı parazit olarak yaşam süren ökse otu, meyve üreticilerinin baş belası olabiliyor. İşte ökse otundan kurtulmanın püf noktaları.

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Özenli bir bitki koruma ve gübreleme zeytinde sonucu tamamen değiştiriyor. tarlasera zeytinde sık yapılan hataları uzmanlara sordu.