E-BÜLTEN HAKKIMIZDA KÜNYE ABONELİK
REKLAM İLETİŞİM İÇİNDEKİLER
tarlasera’nın Ocak sayısı, ilgi ve kazanç alanı tarım olan herkes için bambaşka bir dergi deneyimi sunuyor. İçeriğe göz gezdirin.
Aylık Tarım ve Kültür Dergisi tarlasera’ya abone olmak çok kolay! tarlasera’nın düzenli takipçisi olmak için tıklayın.
Sayfalarını keyifle çevirip bir çırpıda okuyacağınız tarlasera’nın son sayısı bir tıkla ayağınıza gelsin!
11.01.2016
Bugün tam bir endüstri kenti haline gelen Kocaeli’nde bundan 40 yıl önce düzenlenen Tarla Günleri etkinliği artık yalnızca nostaljik bir anlam taşıyor.
Kocaeli son 40 yılda Türkiye’nin başlıca sanayi kentlerinden biri haline geldi. Şehirde geniş çaplı bir tarımsal üretimden bahsetmek ise pek mümkün değil. Kocaeli'nde 100 bin hektara kadar daralan tarım arazileri azalmaya devam ediyor.
Oysa bir zamanlar Kocaeli özellikle tahıl üretimiyle dikkat çekiyordu. 1976 yılında Gebze ilçesinde düzenlenen Tarla Günleri bunu kanıtlar nitelikte. 28 üreticinin katıldığı bu etkinlikte yulaf üretimi ve zirai mücadelesi konu alınmıştı.
Bugün tam anlamıyla devasa bir fabrikaya dönüşmüş olan Gebze ilçesinde bundan 40 yıl önce düzenlenen bu Tarla Günleri etkinliği Kocaeli için artık yalnızca nostaljik bir anlam taşıyor.
Yorumunuz Gönderildi
Yorum Yap
Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!
Araştırmacılar, küresel iklim değişikliğinin Türkiye’de fındık tarımını Batı Karadeniz’e ya da yüksek rakımlı bölgelere doğru kaymak zorunda bırakacağını söylüyor.
Antioksidan özelikleriyle bilim insanlarının dikkatini çeken aronya, siyaha çalan kopkoyu mor rengini de bu yönüne borçlu. Meyve kısa bir süre önce adapte olduğu Türkiye topraklarında da üretimini hızla arttırıyor.
Tarım arazinizde ya da doğa yürüyüşlerinde rastladığınız yabani bir bitkiyi görür görmez tanımak ister miydiniz? PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu zorlu görevi yerine getirmeye aday.
Düşük yağış oranları nedeniyle son 91 yılın en kurak dönemini yaşayan Trakya’da tarım arazilerindeki kayıplar ciddi boyuta ulaştı.
Yeni yılın ilk sayısını okurlarıyla buluşturan Aylık Tarım ve Kültür Dergisi tarlasera, bu ayki Kapak Konusu sayfalarında tüm yönleriyle toprak analizini inceliyor.