E-BÜLTEN HAKKIMIZDA KÜNYE ABONELİK
REKLAM İLETİŞİM İÇİNDEKİLER
tarlasera’nın Aralık sayısı, ilgi ve kazanç alanı tarım olan herkes için bambaşka bir dergi deneyimi sunuyor. İçeriğe göz gezdirin.
Aylık Tarım ve Kültür Dergisi tarlasera’ya abone olmak çok kolay! tarlasera’nın düzenli takipçisi olmak için tıklayın.
Sayfalarını keyifle çevirip bir çırpıda okuyacağınız tarlasera’nın son sayısı bir tıkla ayağınıza gelsin!
4.5.2012 13:56:30
Rize’de Pazar Belediyesi çöplerini Organik Tarım Havzası ilan edilen Hemşin Vadisi’nde dere kenarına dökmeye başlayınca halkın tepkisini çekti. Hemşin Vadisi, Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) tarafından belirlenen koruma öncelikli 200 ekolojik vadiden biri.
Edinilen bilgilere göre, bir süre önce çöpleri Rize Belediyesi aracılığı ile Trabzon'un Of İlçesi'ndeki katı atık tesisine taşıyan Pazar Belediyesi, taşıma maliyetleri ve çöp döküm bedelindeki maliyet artışı nedeniyle bundan vazgeçti ve Organik Tarım Havzası ilan edilen Hemşin Vadisi'ndeki Zafer Mahallesi'nde, dere kenarına çöp dökmeye başladı. Mahalle sakinleri de vadiye, “Kirletilmiş bir dünya gelecek kuşaklara ihanet, insanlık adına cinayettir” afişi asarak tepkilerini dile getirdi. Çöp kokusu nedeniyle pencere açamamaktan ve balkona çıkamamaktan yakınan Süleyman Karanfil, besi hayvanlarını vadide otlattığını belirterek, pisliğin içinde yaşamak zorunda bırakılmaktan yakındı. Burhanettin Aksu ise, çöplükten yayılan pis koku nedeniyle evlerinin oturulamaz hale geldiğini söyledi.
Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) tarafından belirlenen koruma öncelikli 200 ekolojik vadiden biri olan Hemşin Vadisi, sahip olduğu doğal zenginlikler ile doğa turizmi ve eko-turizminin yeni cazibe merkezi olarak biliniyor. Bir süre önce Organik Tarım Havzası ilan edilen Hemşin Vadis’inin, başta ünlü Hemşin Balı ve Organik Hemşin Çayı olmak üzere diğer organik tarım ürünleri ile bu pazarın en güçlü aktörü olması hedefleniyor. Ancak yöre belediyelerinin çöp taşıma maliyetlerini ileri sürerek katı atık tesisine götürmeyip vadiye döktükleri çöpler için bir çözüm bulunmazsa Organik Tarım Havzası, “Çöp Havzası”na dönecek.
Yorumunuz Gönderildi
Yorum Yap
Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!
Tarım arazinizde ya da doğa yürüyüşlerinde rastladığınız yabani bir bitkiyi görür görmez tanımak ister miydiniz? PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu zorlu görevi yerine getirmeye aday.
Meyve bahçelerinde kayıplara yol açan yabancı ot türleri sayılamayacak kadar çok! Ancak bu zararlılarla mücadele yöntemleri de bir o kadar çeşitli.
Hububat fiyatlarında dünya ölçeğinde yaşanan dalgalanmalar Türkiye’yi de alarm durumuna geçirdi. TMO’nun buğday, arpa ve mısır kararları piyasada istikrarı amaçlıyor.
Birçok ağaç türünde yarı parazit olarak yaşam süren ökse otu, meyve üreticilerinin baş belası olabiliyor. İşte ökse otundan kurtulmanın püf noktaları.
Özenli bir bitki koruma ve gübreleme zeytinde sonucu tamamen değiştiriyor. tarlasera zeytinde sık yapılan hataları uzmanlara sordu.