tarlasera
tarlasera SATIN AL
Kapat
  • tarlasera
  • Olaylar
  • TMO rakamları açıkladı: Buğday üreticisinin eline ne geçecek?

3.06.2025

TMO rakamları açıkladı: Buğday üreticisinin eline ne geçecek?

TMO rakamları açıkladı: Buğday üreticisinin eline ne geçecek?

Tarım ve Orman Bakanlığı, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) 2025 yılı hububat alım fiyatlarını kamuoyuyla paylaştı. Buna göre TMO, makarnalık ve ekmeklik buğday için ton başına 13,500 lira, arpa için ise 11,000 lira ödeme yapacak.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, mayıs ayında lokal olarak başlayan hububat hasadının bugün itibarıyla ülke genelinde yüzde 2 seviyesinde olduğu belirtildi. TMO, 12 Mayıs 2025 itibarıyla Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıtlı üreticilerden taahhütname karşılığında buğday ve arpa alımına başladı.

Toplamda 600'ün üzerinde alım noktasıyla faaliyet gösteren TMO’nun, hasat sürecini ve piyasa gelişmelerini yakından takip ettiği vurgulandı. Bu kapsamda, açıklanan 2025 alım fiyatlarının ikinci grup ürünler için geçerli olacağı duyuruldu.

Yeni Destekleme Modeli çerçevesinde, önceki yıllarda uygulanan mazot ve gübre desteği bu yıl "Temel Destek" ve “Planlı Üretim Desteği” adı altında yeniden yapılandırıldı. Ayrıca sertifikalı tohum kullanan üreticilere yönelik ek destek ödemeleri de sürdürülecek.

Bu çerçevede, çiftçilere ton başına 2,520 lira destek verilecek. Böylece toplamda üreticilerin eline geçecek miktar şöyle olacak:

  • Ekmeklik ve makarnalık buğday için: 16.020 TL/ton
  • Arpa için: 13.520 TL/ton

Yorumlar
    Bu yazı için henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.
Yorum Yaz

Yorumunuz Gönderildi

E-Bülten

Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!

En Çok Okunanlar

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tarım arazinizde ya da doğa yürüyüşlerinde rastladığınız yabani bir bitkiyi görür görmez tanımak ister miydiniz? PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu zorlu görevi yerine getirmeye aday.

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçelerinde kayıplara yol açan yabancı ot türleri sayılamayacak kadar çok! Ancak bu zararlılarla mücadele yöntemleri de bir o kadar çeşitli.

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Birçok ağaç türünde yarı parazit olarak yaşam süren ökse otu, meyve üreticilerinin baş belası olabiliyor. İşte ökse otundan kurtulmanın püf noktaları.

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

Hububat fiyatlarında dünya ölçeğinde yaşanan dalgalanmalar Türkiye’yi de alarm durumuna geçirdi. TMO’nun buğday, arpa ve mısır kararları piyasada istikrarı amaçlıyor.

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Özenli bir bitki koruma ve gübreleme zeytinde sonucu tamamen değiştiriyor. tarlasera zeytinde sık yapılan hataları uzmanlara sordu.