E-BÜLTEN HAKKIMIZDA KÜNYE ABONELİK
REKLAM İLETİŞİM İÇİNDEKİLER
tarlasera’nın Aralık sayısı, ilgi ve kazanç alanı tarım olan herkes için bambaşka bir dergi deneyimi sunuyor. İçeriğe göz gezdirin.
Aylık Tarım ve Kültür Dergisi tarlasera’ya abone olmak çok kolay! tarlasera’nın düzenli takipçisi olmak için tıklayın.
Sayfalarını keyifle çevirip bir çırpıda okuyacağınız tarlasera’nın son sayısı bir tıkla ayağınıza gelsin!
9.11.2017
Ruhsatsız pestisitlerin satışı ve tarım alanlarında kullanımını engellemeyi amaçlayan yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlandı.
Ruhsatlandırılmamış bitki koruma ürünlerinin yurtiçinde piyasaya sürülmesini ve kullanılmasını yasaklayan yönetmelik yürürlüğe girdi. Karara göre bitki koruma ürünü ruhsatı almak isteyen firmaların Bitki Koruma Ürünleri İştigal İzin Belgesi alması zorunlu hale geldi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın hazırladığı Bitki Koruma Ürünlerinin Ruhsatlandırılması ve Piyasaya Arzı Hakkında Yönetmelik, ruhsatlandırılmamış pestisit ürünlerinin tarım alanlarında kullanılmasının önüne geçmeyi hedefliyor. Yönetmeliğe göre verilen ruhsatların geçerlilik süresi 10 yıl olacak.
İhracat amaçlı üretilebilecek
Öte yandan bitki koruma ürünlerinin Ar-Ge amaçlı kullanımı, başka bir ülkede izinli bir ürünün Türkiye’de piyasaya sürülmemesi şartıyla ihracat amaçlı üretimi, depolanması ve nakliyesinde ruhsat zorunluluğu bulunmuyor. Bitki koruma ürünü ruhsatı alacak firmaların gerekli belgeleri Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü’ne sunarak Bitki Koruma Ürünleri İştigal İzin Belgesi alması gerekiyor. İzin belgesinin geçerlilik süresi ise 3 yıl olarak belirlendi.
Yorumunuz Gönderildi
Yorum Yap
Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!
Tarım arazinizde ya da doğa yürüyüşlerinde rastladığınız yabani bir bitkiyi görür görmez tanımak ister miydiniz? PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu zorlu görevi yerine getirmeye aday.
Meyve bahçelerinde kayıplara yol açan yabancı ot türleri sayılamayacak kadar çok! Ancak bu zararlılarla mücadele yöntemleri de bir o kadar çeşitli.
Hububat fiyatlarında dünya ölçeğinde yaşanan dalgalanmalar Türkiye’yi de alarm durumuna geçirdi. TMO’nun buğday, arpa ve mısır kararları piyasada istikrarı amaçlıyor.
Birçok ağaç türünde yarı parazit olarak yaşam süren ökse otu, meyve üreticilerinin baş belası olabiliyor. İşte ökse otundan kurtulmanın püf noktaları.
Özenli bir bitki koruma ve gübreleme zeytinde sonucu tamamen değiştiriyor. tarlasera zeytinde sık yapılan hataları uzmanlara sordu.