E-BÜLTEN HAKKIMIZDA KÜNYE ABONELİK
REKLAM İLETİŞİM İÇİNDEKİLER
tarlasera’nın Şubat sayısı, ilgi ve kazanç alanı tarım olan herkes için bambaşka bir dergi deneyimi sunuyor. İçeriğe göz gezdirin.
Aylık Tarım ve Kültür Dergisi tarlasera’ya abone olmak çok kolay! tarlasera’nın düzenli takipçisi olmak için tıklayın.
Sayfalarını keyifle çevirip bir çırpıda okuyacağınız tarlasera’nın son sayısı bir tıkla ayağınıza gelsin!
25.6.2015 13:20:47
Japon bir firma, gerçek ödülleri olan sanal bir çiftlik oyunu geliştirdi. Meraklıları için oldukça eğlenceli gözüken oyuna büyük rağbet var. Japon bir firma tarafından geliştirilen “Enkaku Bokujo isimli oyun, Türkçe'de “Uzak Çiftlik” anlamına geliyor. Oyun, metrekaresi aylık 4,5 dolardan gerçek bir arazi kiralama fırsatı sunuyor. Oyunu oynayan kişi sanal çiftliğinde ürünleri sularken ve beslerken, başka bir yerde gerçek bir çiftçi gerçek bir arazide aynı işlemleri yapıyor. Karpuz, patates gibi ürünlerden seçim yapılabiliyor. Ancak, ürünleri bilerek yok etmek ya da sulamamak yasak. Hasat zamanı geldiğinde ve oyuncu ürünleri yetiştirmeyi başardıysa, ekip yetiştirdikleri gerçek ürünler kapılarına teslim ediliyor. Hatta, oyunun gerçek sebze marketi bile var! Henüz yalnızca Japonca olan oyunun bir gün İngilizce ve diğer dillere de çevrilmesi dileğiyle...
Yorumunuz Gönderildi
Yorum Yap
Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!
Bitki beslemede ağırlaşan maliyetler karşısında üretici desteklerinin yüzde 100 arttırılacağı duyuruldu. Ancak 2020 başına oranla gübre fiyatlarındaki artış da yakında aynı seviyeye ulaşacağa benziyor. Enflasyona dair en iyimser tahminler ise sonbaharı işaret ediyor.
Antioksidan özelikleriyle bilim insanlarının dikkatini çeken aronya, siyaha çalan kopkoyu mor rengini de bu yönüne borçlu. Meyve kısa bir süre önce adapte olduğu Türkiye topraklarında da üretimini hızla arttırıyor.
Yıllar önce bir “şaka” ile başlayan, ardından bir gizem bulutuna dönüşen ekin daireleri, bugün ise sanatçıları, üreticileri, girişimcileri ve tarıma ya da görsel sanatlara meraklı pek çok insanı bir araya getiren bir kültür öğesi olarak arazileri süslemeye devam ediyor.
Sulama yapan üreticilerin Devlet Su İşleri’ne (DSİ) ödediği hizmet bedelinde sistem değişiyor. Buna göre harcanan su arttıkça yapılan ödeme de katlanarak artacak.
Kapak Konusu sayfalarında tarımda yaygınlaşan dijital teknolojileri inceleyen tarlasera’nın bu ay okurlarına iki de armağanı var.