tarlasera
tarlasera SATIN AL
Kapat

23.5.2014 11:16:31

Tarım Kredi’den üreticilere destek

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Abdullah Kutlu, 2014 yılı Kırsal Kalkınma yatırımlarının desteklenmesi kapsamında yüzde 50 hibe destekli tarımsal makine ve ekipman satışının başladığını duyurdu. Kutlu, yüzde 50 hibe destekli her türlü tarımsal alet ve makineleri 4 yıla kadar vade ile kredilendirdiklerini bildirdi. 14 Mayıs’ta başlayan başvurular, 9 Haziran tarihinde sona erecek. Kutlu konuya dair yaptığı yazılı açıklamada, her makine ve ekipman için ayrı başvuru koşulları olduğunu hatırlatarak, başvuru yaparken gereken belgelerin İl ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerinden alınmış çiftçi belgesi ve kimlik fotokopisi olduğunu belirtti. Destekleme tutarının tüzel kişilerde 50 bin lira, gerçek kişilerde ise 25 bin liraya kadar çıkacağını söyleyen Kutlu, “Üreticilerimizin makine ve ekipman sahibi olmalarına yardımcı olmak amacıyla yüzde 50’sini hibe destekli olarak devlet ödüyor. Geriye kalan yüzde 50’sini de Tarım Kredi Kooperatifleri olarak 4 yıl vade ile kredilendiriyoruz” dedi. Kutlu, ortak üreticilerin bitkisel ve hayvansal olmak üzere tarımsal üretim sürecinde ihtiyaç duyabilecekleri sulama sitemi, seracılık, hayvansal üretim ve bitkisel üretimdeki hizmetler gibi işlemlerde hizmet alımı ile birlikte emtia alımını da kredili olarak temin edebileceklerini açıkladı. Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından anıza doğrudan ekim makinesi, arıcılık makine ve ekipmanı, balya makinesi, biçer bağlar, biçerdöver ürün hasadında kullanılan verim ölçer kiti, canlı balık nakil tankı, balıkçı gemilerinde soğuk depo, çayır biçme makinesi, çeltik fide dikim makinesi, çiftlik gübresi dağıtma makinesi, dal parçalama makinesi, diskli tırmık, el traktörü, Fındık toplama makinesi, file sisteminin kurulması, Güneş kolektörü, mibzer, motorlu tırpan, pamuk toplama makinesi, pancar söküm makinesi, patates söküm makinesi, pülverizatör, sap parçalama makinesi, sap toplamalı saman makinesi, silaj makinesi, sıra arası çapa makinesi, su ürünlerinde buzlama makinesi, su ürünleri için kuluçka dolabı, süt sağım ünitesi ve soğutma tankı, tambur filtre, taş toplama makinesi, yem hazırlama makinesi, zeytin hasat makinesi, bahçe traktörü, dipkazan, fındık mısır çeltik ayçiçeği kabak çekirdeği kurutma makineleri, kimyevi gübre dağıtma makinesi, mini yükleyici, süt analiz cihazı ve tarım römorkları olmak üzere 41 çeşit alet ve makineye destek veriliyor. Aynı zamanda Kutlu, yeni yapılan düzenleme ile ortakların azami 15 yaşına kadar ikinci el traktör taleplerinin de 4 yıla kadar kredili olarak karşılanacağını duyurdu.

Yorumlar
    Bu yazı için henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.
Yorum Yaz

Yorumunuz Gönderildi

E-Bülten

Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!

En Çok Okunanlar

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tarım arazinizde ya da doğa yürüyüşlerinde rastladığınız yabani bir bitkiyi görür görmez tanımak ister miydiniz? PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu zorlu görevi yerine getirmeye aday.

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

Hububat fiyatlarında dünya ölçeğinde yaşanan dalgalanmalar Türkiye’yi de alarm durumuna geçirdi. TMO’nun buğday, arpa ve mısır kararları piyasada istikrarı amaçlıyor.

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçelerinde kayıplara yol açan yabancı ot türleri sayılamayacak kadar çok! Ancak bu zararlılarla mücadele yöntemleri de bir o kadar çeşitli.

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Birçok ağaç türünde yarı parazit olarak yaşam süren ökse otu, meyve üreticilerinin baş belası olabiliyor. İşte ökse otundan kurtulmanın püf noktaları.

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Özenli bir bitki koruma ve gübreleme zeytinde sonucu tamamen değiştiriyor. tarlasera zeytinde sık yapılan hataları uzmanlara sordu.