tarlasera
tarlasera SATIN AL
Kapat

18.4.2014 11:05:09

Tarım makinelerini ortak kullanma çağrısı

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, ekonomik sıkıntı çeken üreticilerin örgütlenerek, tarım makinelerini ortaklaşa kullanmalarını önerdi. Traktör sayısındaki gelişmelere dair açıklamada bulunan Bayraktar, tarım makinelerinde sayıdan çok verimli kullanmanın önemli olduğunu vurguladı. Bayraktar, tarımda makineleşmenin çok önemli olduğuna dikkat çekti. Birim alanda en yüksek verimin tohum, gübre, iyi bakım, uygun iklim ve toprak şartlarının yanı sıra makineleşmeyle sağlandığını vurguladı. Ekonomik zorluk içindeki üreticilerin kaynaklarının büyük bölümünü traktör almak için ayırdığına değinen Bayraktar, “Tarımın en büyük sorunlarından biri olan örgütlenme ve planlama burada da karşımıza çıkıyor. Tarımda örgütlenmeyle modern ve ekonomik ömrünü tamamlamamış tarım makinelerinin ortak kullanımı sağlanabilir. Üreticimiz daha az maliyetle üretimini sürdürebilir” şeklinde konuştu. Ülkedeki traktör sayıları konusunda da açıklama yapan Bayraktar, Ocak ayında 1 milyon 568 bin 65 olan traktör sayısının, Şubat ayında artarak 1 milyon 571 bin 666’ya çıktığını belirtti. Verilere göre, iller arasında en fazla artış 199 adetle Konya’da yaşandı. En çok traktör ise 76 bin 101 adetle Manisa’da bulunuyor.

Yorumlar
    Bu yazı için henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.
Yorum Yaz

Yorumunuz Gönderildi

E-Bülten

Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!

En Çok Okunanlar

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tarım arazinizde ya da doğa yürüyüşlerinde rastladığınız yabani bir bitkiyi görür görmez tanımak ister miydiniz? PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu zorlu görevi yerine getirmeye aday.

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçelerinde kayıplara yol açan yabancı ot türleri sayılamayacak kadar çok! Ancak bu zararlılarla mücadele yöntemleri de bir o kadar çeşitli.

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

Hububat fiyatlarında dünya ölçeğinde yaşanan dalgalanmalar Türkiye’yi de alarm durumuna geçirdi. TMO’nun buğday, arpa ve mısır kararları piyasada istikrarı amaçlıyor.

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Birçok ağaç türünde yarı parazit olarak yaşam süren ökse otu, meyve üreticilerinin baş belası olabiliyor. İşte ökse otundan kurtulmanın püf noktaları.

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Özenli bir bitki koruma ve gübreleme zeytinde sonucu tamamen değiştiriyor. tarlasera zeytinde sık yapılan hataları uzmanlara sordu.