tarlasera
tarlasera SATIN AL
Kapat

28.2.2014 08:40:45

Zeytinde halkalı lekeye dikkat

Aydın Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal; zeytinde halkalı leke hastalığı konusunda üreticileri uyararak, zeytinliklere hastalık gelmeden önlemlerin alınması için üreticilere koruyucu ilaç kullanmaları önerisinde bulundu. İl ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri tarafından tavsiye edilen ilaçların kullanılması gerektiğini vurgulayan Köksal şunları söyledi: “Zeytinde halkalı leke etmeninin optimum gelişme sıcaklığı 18-20 derecedir. Fungus, yere dökülen kurumuş veya ağaç üzerinde kalan hastalıklı yapraklarda kışı geçirir. Hava şartlarının uygun gitmesiyle enfeksiyon başlar. Bu nedenle hava koşulları ve uyanmanın başlamasıyla birlikte koruyucu ilaçlamanın yapılması gerekir.” Zeytinlerde yaprak dökümünün olmaması ve gelecek meyve gözlerini koruması bakımından mücadelenin zamanında yapılmasının önemini vurgulayan Köksal; sulanan, nemli veya ağır topraklarda ve denize yakın zeytinliklerde hastalığa her yıl rastlanıldığını, ilaçlamanın ilkbahar sürgünleri görülmeye başlandığı zaman ve çiçek somakları belirginleşip henüz çiçek açmadan önce yapılması gerektiğini belirtti.

Yorumlar
    Bu yazı için henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.
Yorum Yaz

Yorumunuz Gönderildi

E-Bülten

Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!

En Çok Okunanlar

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tarım arazinizde ya da doğa yürüyüşlerinde rastladığınız yabani bir bitkiyi görür görmez tanımak ister miydiniz? PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu zorlu görevi yerine getirmeye aday.

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

Hububat fiyatlarında dünya ölçeğinde yaşanan dalgalanmalar Türkiye’yi de alarm durumuna geçirdi. TMO’nun buğday, arpa ve mısır kararları piyasada istikrarı amaçlıyor.

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçelerinde kayıplara yol açan yabancı ot türleri sayılamayacak kadar çok! Ancak bu zararlılarla mücadele yöntemleri de bir o kadar çeşitli.

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Birçok ağaç türünde yarı parazit olarak yaşam süren ökse otu, meyve üreticilerinin baş belası olabiliyor. İşte ökse otundan kurtulmanın püf noktaları.

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Özenli bir bitki koruma ve gübreleme zeytinde sonucu tamamen değiştiriyor. tarlasera zeytinde sık yapılan hataları uzmanlara sordu.