E-BÜLTEN HAKKIMIZDA KÜNYE ABONELİK
REKLAM İLETİŞİM İÇİNDEKİLER
tarlasera’nın Şubat sayısı, ilgi ve kazanç alanı tarım olan herkes için bambaşka bir dergi deneyimi sunuyor. İçeriğe göz gezdirin.
Aylık Tarım ve Kültür Dergisi tarlasera’ya abone olmak çok kolay! tarlasera’nın düzenli takipçisi olmak için tıklayın.
Sayfalarını keyifle çevirip bir çırpıda okuyacağınız tarlasera’nın son sayısı bir tıkla ayağınıza gelsin!
19.7.2012 09:45:10
Tahıl üretiminde Türkiye’nin ana damarlarından biri olan Konya ovası bu yıl kuraklıktan şikayetçi. Yıllık yağış ortalamalarının altında kalan bu sezon rekoltelerin de buna bağlı olarak düşük olması bekleniyor.
Tahılda hasat döneminin kapanmak üzere olduğu bu günlerde özellikle su açısından yağışa bağımlı olan bölgelerde rekolte kaybının yüzde 50’ye ulaştığı söyleniyor. Konya Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Faruk Çöklü; Karatay, Karapınar ve Obruk bölgelerinde tahıl üreticisinin kâr etme olanağının bulunmadığını belirtiyor.
Çöklü, Konya Ovası’nın genelinde sulama yapılan tarım alanlarının yüzde 15’lik bir orandan ibaret olduğunu dikkati çekiyor. Sulama probleminin kalıcı çözümü için Konya Ovaları Projesi’nin (KOP) bir an önce hayata geçirilmesini öneriyor. Güneydoğu Anadolu Projesi’nden (GAP) sonra Türkiye’nin en büyük sulama projesi olarak nitelendirilen KOP, Konya ve Karaman ovalarının sulanmasını sağlayacak baraj, tünel ve su aktarma girişimlerinden oluşuyor.
Yorumunuz Gönderildi
Yorum Yap
Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!
Hububat fiyatlarında dünya ölçeğinde yaşanan dalgalanmalar Türkiye’yi de alarm durumuna geçirdi. TMO’nun buğday, arpa ve mısır kararları piyasada istikrarı amaçlıyor.
Tarım arazinizde ya da doğa yürüyüşlerinde rastladığınız yabani bir bitkiyi görür görmez tanımak ister miydiniz? PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu zorlu görevi yerine getirmeye aday.
Bitki bilimi insanlığı yakın geleceğe hazırlamak için daha sürdürülebilir gıdalar geliştirmenin peşinde. Araştırmacıların bu açıdan rol model olarak önerdikleri bitki ise hem tanıdık hem yepyeni bir isim!
Özenli bir bitki koruma ve gübreleme zeytinde sonucu tamamen değiştiriyor. tarlasera zeytinde sık yapılan hataları uzmanlara sordu.
Antioksidan özelikleriyle bilim insanlarının dikkatini çeken aronya, siyaha çalan kopkoyu mor rengini de bu yönüne borçlu. Meyve kısa bir süre önce adapte olduğu Türkiye topraklarında da üretimini hızla arttırıyor.