tarlasera
tarlasera SATIN AL
Kapat

4.07.2023

Tarım sigortalarına talep artıyor

Tarım sigortalarına talep artıyor

TÜİK verilerine göre 2022 yılında devlet destekli tarım sigortalarında toplam sigorta bedeli yüzde 138,1 artarken sigortalanan alan miktarında da yüzde 21,2 artış görülüyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından, 2022 yılına ilişkin devlet destekli tarım sigortaları istatistikleri açıklandı. Açıklanan veriler 2022 yılında devlet destekli tarım sigortalarında toplam sigorta bedelinin bir önceki yıla kıyasla yüzde 138,1 arttığını ve 296 milyar 149 milyon 927 bin 61 lira olarak kayıtlara geçtiğini gösteriyor. Devlet destekli tarım sigortalarında toplam poliçe sayısının ise yıllık yüzde 22,3'lük artış ile 3 milyon 77 bin 908'e ulaştığı görülüyor.

Ödenen hasar bedelinde yüzde 32,8 artış yaşandı

Toplam devlet destek prim tutarının yüzde 94,9 artarak 4 milyar 822 milyon 741 bin 665 lira, toplam prim tutarının da yüzde 92,5 artışla 9 milyar 5 milyon 954 bin 305 lira olduğu ifade ediliyor. 2022 yılı verilerinde yer alan sigorta ettirilen alan miktarının bir önceki yıla kıyasla yüzde 21,2 artış göstererek 34 milyon 917 bin 314 dekara yükselmesi de dikkat çekiyor. Toplam ödenen hasar bedelinin ise yüzde 32,8 artış gösterdiği ve branşlara göre incelendiğinde ilk sırada 2 milyar 218 milyon 501 bin 835 lira bedel ile bitkisel ürünler olduğu görülüyor. Aynı zamanda toplam ödenen hasar bedeli nedenlerinin başında ise 812 milyon 454 bin 829 lira ile dolu zararının olduğu verilere yansıyor.


Yorumlar
    Bu yazı için henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.
Yorum Yaz

Yorumunuz Gönderildi

E-Bülten

Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!

En Çok Okunanlar

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tarım arazinizde ya da doğa yürüyüşlerinde rastladığınız yabani bir bitkiyi görür görmez tanımak ister miydiniz? PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu zorlu görevi yerine getirmeye aday.

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçelerinde kayıplara yol açan yabancı ot türleri sayılamayacak kadar çok! Ancak bu zararlılarla mücadele yöntemleri de bir o kadar çeşitli.

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

Hububat fiyatlarında dünya ölçeğinde yaşanan dalgalanmalar Türkiye’yi de alarm durumuna geçirdi. TMO’nun buğday, arpa ve mısır kararları piyasada istikrarı amaçlıyor.

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Birçok ağaç türünde yarı parazit olarak yaşam süren ökse otu, meyve üreticilerinin baş belası olabiliyor. İşte ökse otundan kurtulmanın püf noktaları.

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Özenli bir bitki koruma ve gübreleme zeytinde sonucu tamamen değiştiriyor. tarlasera zeytinde sık yapılan hataları uzmanlara sordu.