E-BÜLTEN HAKKIMIZDA KÜNYE ABONELİK
REKLAM İLETİŞİM İÇİNDEKİLER
tarlasera’nın Şubat sayısı, ilgi ve kazanç alanı tarım olan herkes için bambaşka bir dergi deneyimi sunuyor. İçeriğe göz gezdirin.
Aylık Tarım ve Kültür Dergisi tarlasera’ya abone olmak çok kolay! tarlasera’nın düzenli takipçisi olmak için tıklayın.
Sayfalarını keyifle çevirip bir çırpıda okuyacağınız tarlasera’nın son sayısı bir tıkla ayağınıza gelsin!
3.9.2015 14:24:51
Gaziantep Ticaret Borsası 2015 yılı Antep fıstığı rekoltesini açıkladı. 144 bin tonla tarihin en yüksek Antep fıstığı rekoltesine ulaşıldığı resmi olarak açıklandı. Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) toplantı salonunda Antep fıstığı rekoltesini açıklayan GTB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Antep fıstığı rekoltesinin resmi sonucunun 144 bin ton olduğunu söyledi. Antepfıstığının, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Ticaret Borsası’nın çalışmalarıyla Bakanlığın resmi gündeminde olduğunu belirten Tiryakioğlu, ihracatta ciddi anlamda çalışmalarının devam ettiğini ve sezonun girmesiyle birlikte ihracatın yoğun olduğunu vurguladı. İhracatta artış olacak Tiryakioğlu, ilerleyen zamanlarda Antep fıstığının yıllara göre dağılımındaki ihracat rakamları, geçmişteki ihracat rakamlarıyla bu yıl ihracat rakamları arasında 1’e 5 artış olacağını da söyledi ve “Fiyatlar belli bir noktaya geldi. Yağışların bol oluşundan kaynaklı bu sene ürün de kaliteli oldu. Tarihin en yüksek rekoltesi, tüm zamanların en yüksek rekoltesi müjdesini resmi olarak sizlere veriyorum” şeklinde konuştu. Antep fıstığı Araştırma İstasyonu Müdürü Nevzat Aslan ise ilçeler bazında bu rakamların toplanarak 144 bin ton rakamını ortaya çıkardığını açıkladı ve ”Her ilçede bir komisyon kuruldu. Bu altı ilde Antep fıstığı üretimi yapılan, Türkiye genelinde bu il yüzde 97 üretim alanını kapsıyor. Bu illerimiz Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Siirt, Kahramanmaraş ve Kilis. Diğer kalan yüzde 3 de yaklaşık 16 ilimizde üretiliyor. Bu 16 ili dikkate almadık, 6 ili dikkate aldık. Burada elde ettiğimiz katsayı da geriye kalan diğer illeri de tahmin ettik” dedi.
Yorumunuz Gönderildi
Yorum Yap
Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!
Tarım arazinizde ya da doğa yürüyüşlerinde rastladığınız yabani bir bitkiyi görür görmez tanımak ister miydiniz? PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu zorlu görevi yerine getirmeye aday.
Afrika ve dünyanın tropik bölgelerinde yaygın biçimde tüketilen gölevez Türkiye’nin güney kesimlerinde ekim alanlarını genişletmeye başladı.
Zirai mücadelede kullanılan araçlara ilişkin yeni yönetmelik taslağı, insansız hava araçları ve drone’ların bitki koruma uygulamalarında kullanımını düzenliyor.
Antioksidan özelikleriyle bilim insanlarının dikkatini çeken aronya, siyaha çalan kopkoyu mor rengini de bu yönüne borçlu. Meyve kısa bir süre önce adapte olduğu Türkiye topraklarında da üretimini hızla arttırıyor.
Yıllar önce bir “şaka” ile başlayan, ardından bir gizem bulutuna dönüşen ekin daireleri, bugün ise sanatçıları, üreticileri, girişimcileri ve tarıma ya da görsel sanatlara meraklı pek çok insanı bir araya getiren bir kültür öğesi olarak arazileri süslemeye devam ediyor.