tarlasera
tarlasera SATIN AL
Kapat

18.2.2013 12:31:38

Şubat sayısı çıktı!

Yem bitkileri arasında besin değerleriyle öne çıkan silajlık mısırda tohum kalitesi ve verim üreticileri tatmin ediyor. Ancak enerji giderleri ve sulama ise herkesin ortak sorunu. Silajlık mısır,  Şubat sayısında tüm yönleriyle inceleniyor!

“Türkiye tohumculuk umudunu asla yitirmemeli” sözlerinin sahibi KWS Türk Genel Müdürü Dr. Veli Girgin, "Her şey teknoloji ve insanla olur. İyi bir noktadayız, ama Türkiye yol almak istiyorsa insana yatırımı artırmak zorunda” diyor. Veli Girgin röportajı  Şubat sayısında!

Tüketiciler, tarım zincirinde en yoğun nüfusa sahip, alışkanlık ve eğilimleri en değişken taraf. Bu yüzden belki de her zaman son sözü söyleyen hep tüketici oluyor. Peki, bugün Türkiye ve Avrupa’daki tüketiciler tarımsal ürünler hakkında acaba ne düşünüyor? Cevabı bu ay 'da!

İlki 2007 yılında kurulan bitkisel ürün konseylerine bir yenisi ekleniyor: Ulusal Patates Konseyi. Bu, zor günler geçiren patates için bir çıkış noktası olabilecek mi? Peki plansızlıktan muzdarip tarım sektöründe ürün konseyleri birer kurtuluş mu? Soruyu konseylerin kendisi cevaplıyor.

Pamuk üretiminde 2010 yılında başlayan ikinci baharın sonuna gelinmiş görünüyor. Soya ekimini daha cazip bulan pek çok üretici gelecek yıl için pamuğu gözden çıkardı bile. Çünkü pamukta girdiler yüksek, destek primleri düşük... Acaba soya, pamuğun gönüllerdeki yerini doldurabilecek mi?

Tüm bu soruların cevapları ve daha fazlası için  Şubat sayısına göz atmanız yeterli. Keyifli okumalar!


Yorumlar
    Bu yazı için henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.
Yorum Yaz

Yorumunuz Gönderildi

E-Bülten

Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!

En Çok Okunanlar

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tarım arazinizde ya da doğa yürüyüşlerinde rastladığınız yabani bir bitkiyi görür görmez tanımak ister miydiniz? PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu zorlu görevi yerine getirmeye aday.

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçelerinde kayıplara yol açan yabancı ot türleri sayılamayacak kadar çok! Ancak bu zararlılarla mücadele yöntemleri de bir o kadar çeşitli.

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

Hububat fiyatlarında dünya ölçeğinde yaşanan dalgalanmalar Türkiye’yi de alarm durumuna geçirdi. TMO’nun buğday, arpa ve mısır kararları piyasada istikrarı amaçlıyor.

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Birçok ağaç türünde yarı parazit olarak yaşam süren ökse otu, meyve üreticilerinin baş belası olabiliyor. İşte ökse otundan kurtulmanın püf noktaları.

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Özenli bir bitki koruma ve gübreleme zeytinde sonucu tamamen değiştiriyor. tarlasera zeytinde sık yapılan hataları uzmanlara sordu.