tarlasera
tarlasera SATIN AL
Kapat

15.2.2013 12:41:33

Afetzede kervanına Manisa da katıldı

Bu kış Türkiye'de yağış miktarları durgun seyretse de yaşanan her yağış dalgasını mutlaka bir bölge afet düzeyinde yaşıyor. Altyapı ve önlemlerin yeterli olmadığı tarımsal alanlarda yaşanan yıkımlar neredeyse aylık bir rutin haline geliyor.

Geçtiğimiz hafta Ege'de gerçekleşen aşırı yağışlar Manisa'daki tarım alanlarını vurdu. 1 hafta boyunca aralıklarla devam eden sağanak yağışlar Manisa için de son yılların rekoru düzeyindeydi. Son 1-2 gündür yağışların bir miktar dinmesiyle ise korkulan tablo açığa çıktı: Gediz nehri ve Nif çayı taşmış, yaklaşık 50 bin dönüm arazi sular altında kalmıştı.

Meteoroloji tarafından metrekare başına ortalama 132 kilo yağış düştüğü belirtilirken Turgutlu'dan Akdeik bölgesine kadar olan alanda tahıl, sebze ve meyve yetiştirilen arazilerin selden etkilendiği söyleniyor. Manisa Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Sorman, Kasım ayında ekilen buğdayların çürüme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirtirken, üzüm bağlarında da budamanın gecikebileceğini dile getiriyor.

DSİ 22. Şube Müdürü Bilgin Telek ise bazı arazi sahiplerinin, arazilerinden kayıp olacağı gerekçesiyle yürütülen ıslah çalışmasına karşı çıktığını ve çalışma yapılmasına izin vermediğini söylüyor.


Yorumlar
    Bu yazı için henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.
Yorum Yaz

Yorumunuz Gönderildi

E-Bülten

Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!

En Çok Okunanlar

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tarım arazinizde ya da doğa yürüyüşlerinde rastladığınız yabani bir bitkiyi görür görmez tanımak ister miydiniz? PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu zorlu görevi yerine getirmeye aday.

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

Hububat fiyatlarında dünya ölçeğinde yaşanan dalgalanmalar Türkiye’yi de alarm durumuna geçirdi. TMO’nun buğday, arpa ve mısır kararları piyasada istikrarı amaçlıyor.

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçelerinde kayıplara yol açan yabancı ot türleri sayılamayacak kadar çok! Ancak bu zararlılarla mücadele yöntemleri de bir o kadar çeşitli.

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Birçok ağaç türünde yarı parazit olarak yaşam süren ökse otu, meyve üreticilerinin baş belası olabiliyor. İşte ökse otundan kurtulmanın püf noktaları.

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Özenli bir bitki koruma ve gübreleme zeytinde sonucu tamamen değiştiriyor. tarlasera zeytinde sık yapılan hataları uzmanlara sordu.