E-BÜLTEN HAKKIMIZDA KÜNYE ABONELİK
REKLAM İLETİŞİM İÇİNDEKİLER
tarlasera’nın Ocak sayısı, ilgi ve kazanç alanı tarım olan herkes için bambaşka bir dergi deneyimi sunuyor. İçeriğe göz gezdirin.
Aylık Tarım ve Kültür Dergisi tarlasera’ya abone olmak çok kolay! tarlasera’nın düzenli takipçisi olmak için tıklayın.
Sayfalarını keyifle çevirip bir çırpıda okuyacağınız tarlasera’nın son sayısı bir tıkla ayağınıza gelsin!
29.6.2012 09:33:43
Tunus’un önemli özel sektör teşebbüslerinden olan buğday alım firması CMA, Tunus tarımına model olması için incelemelerde bulunmak üzere Türkiye’ye geldi. CMA heyetini ağırlayan Gennova A.Ş., heyete hem Türk tarımını hem de Gennova A.Ş. ürünlerini tanıttı.
CMA heyetinin ziyareti için düzenlenen program kapsamında Türk tarımının gelişimini yakından görme şansı elde eden konuklar, gerçekleştirilen seminer, tarla gezileri ve ürün tanıtımları ile de mesleki açıdan bilgilenme fırsatı buldu. CMA heyeti içinde yer alan firmanın danışmanı Prof. Dr. Moncef Harrabi, Türk tarımını ileri bir noktada gördüğünü söylerken Gennova A.Ş. ile ilişkilerinin güçlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Tunus’ta yerleşik bir firma olan ve 2005 yılından özelleştirilen yapısı ile buğday alımı çalışan Comptoir Multiservices Agricole (CMA), Tunus’un ulusal buğday üretiminin yüzde 20’sini satın alıyor. Sözleşmeli tarım ve buğday satın alması yanında üreticilere tohum, gübre, pestisit ve teknik destek sağlayan CMA’dan Harrabi, Türkiye’ye yaptıkları ziyaretin amacını şu sözlerle dile getiriyor: “Türkiye’nin son yıllarda içinde bulunduğu ekonomik ve tarımsal gelişim ülkemize de iyi bir örnek teşkil ediyor. Bu sebeple Tunus’a da model oluşturabilmesi açısından distribütörlüğünü yaptığımız Brandt firmasının Türkiye distribütörü Gennova A.Ş.’yı ziyaret etmek istedik. Brandt ürünleri Tunus’ta olduğundan farklı bir şekilde Türkiye’de Gennova A.Ş. ile çok geniş yelpazede zirai ürünler üzerinde uygulanmakta. Bu konuda Gennova A.Ş.'nin tecrübelerinden yararlanmak, farklı üretim teknolojilerini ve Tunus’ta distribütörlüğünü yaptığımız ürünlerin Türkiye’deki performanslarını görmek için bu ziyareti planladık.”
Yorumunuz Gönderildi
Yorum Yap
Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!
Araştırmacılar, küresel iklim değişikliğinin Türkiye’de fındık tarımını Batı Karadeniz’e ya da yüksek rakımlı bölgelere doğru kaymak zorunda bırakacağını söylüyor.
Antioksidan özelikleriyle bilim insanlarının dikkatini çeken aronya, siyaha çalan kopkoyu mor rengini de bu yönüne borçlu. Meyve kısa bir süre önce adapte olduğu Türkiye topraklarında da üretimini hızla arttırıyor.
Tarım arazinizde ya da doğa yürüyüşlerinde rastladığınız yabani bir bitkiyi görür görmez tanımak ister miydiniz? PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu zorlu görevi yerine getirmeye aday.
Düşük yağış oranları nedeniyle son 91 yılın en kurak dönemini yaşayan Trakya’da tarım arazilerindeki kayıplar ciddi boyuta ulaştı.
Yeni yılın ilk sayısını okurlarıyla buluşturan Aylık Tarım ve Kültür Dergisi tarlasera, bu ayki Kapak Konusu sayfalarında tüm yönleriyle toprak analizini inceliyor.