tarlasera
tarlasera SATIN AL
Kapat

8.5.2012 10:07:09

Kartvizitler sanayiciden üreticiye mi dönüyor?

Havlu ve bornozun başkenti olarak bilinen Denizli’de iş adamları yeni yatırımlarını tarım sektörüne yapıyor. Denizli'de, 25 işadamı 600 dekarı aşan alanda 60 milyon TL harcayıp sera kurarak, domates üretimi yapmaya başladı.

Son 10 yıldır tekstil ve konfeksiyonun dışında farklı sektörlere de yatırım yapma düşüncesi içerisinde olan Denizlili işadamları, ekonomik kriz dönemlerinin yaşattığı olumsuzlukları başka iş kollarına yatırım yaparak atlatmaya çalışıyor. Denizli'nin seracılık için önemli taşıyan sıcak su kaynaklarına sahip olması nedeniyle Gölemezli ve Sarayköy'de seralar kurularak, organik ve topraksız tarım yapılmaya başlandı. Jeotermal ısıtmalı seralarda modern teknolojiler kullanılarak topraksız üretim yapılıyor.

Denizli'deki 25 işadamı yaptıkları yatırımlarla yaklaşık 600 dekar alanda sera kurarak çoğunlukla domates olmak üzere biber, salatalık ve patlıcan üretimi yapıyor. Söz konusu yatırımlarla iş adamları 600 dekar alandan bu yıl 20 bin ton domates rekoltesi bekliyor. Denizli İl Tarım Müdürü Yusuf Gülsever, modern seralar için toplam 60 milyon TL'lik yatırım yapıldığını söyleyerek, "Bu seraların 400 dekarında topraksız kültür olarak adlandırılan cocopit, perlit veya kaya yünü ortamlarında üretim yapılıyor. 2011-2012 üretim sezonunda Sarayköy İlçesindeki bir serada su kültürü tekniğinde üretim yapılmaya başlandı" diyor.

Ekonomistler artan dünya nüfusuna paralel olarak tarım ve gıda sektörünün her geçen yıl daha da önem kazanacağına işaret ediyor. Anlaşılan o ki önümüzdeki yıllarda, geleceğin yatırım alanının tarım sektörü olduğunu gören iş dünyası kartvizitine sanayicinin yanı sıra çiftçiyi de eklemeye hazırlanıyor.


Yorumlar
    Bu yazı için henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.
Yorum Yaz

Yorumunuz Gönderildi

E-Bülten

Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!

En Çok Okunanlar

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tarım arazinizde ya da doğa yürüyüşlerinde rastladığınız yabani bir bitkiyi görür görmez tanımak ister miydiniz? PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu zorlu görevi yerine getirmeye aday.

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

Hububat fiyatlarında dünya ölçeğinde yaşanan dalgalanmalar Türkiye’yi de alarm durumuna geçirdi. TMO’nun buğday, arpa ve mısır kararları piyasada istikrarı amaçlıyor.

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçelerinde kayıplara yol açan yabancı ot türleri sayılamayacak kadar çok! Ancak bu zararlılarla mücadele yöntemleri de bir o kadar çeşitli.

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Birçok ağaç türünde yarı parazit olarak yaşam süren ökse otu, meyve üreticilerinin baş belası olabiliyor. İşte ökse otundan kurtulmanın püf noktaları.

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Özenli bir bitki koruma ve gübreleme zeytinde sonucu tamamen değiştiriyor. tarlasera zeytinde sık yapılan hataları uzmanlara sordu.