tarlasera
tarlasera SATIN AL
Kapat

25.12.2017

Beklenen oldu, TAPDK da kapatıldı

Beklenen oldu, TAPDK da kapatıldı

Dün yayımlanan KHK ile birlikte Şeker Kurumu’nun yanı sıra 15 yıldır faaliyet gösteren Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu da tarihe karıştı.

Olağanüstü Hal kapsamında hazırlanan 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) TBMM’de kabul edildikten sonra dün yürürlüğe girdi. Yayımlanan KHK’ya göre 2001 yılında kurulan Şeker Kurumu’nun yanı sıra 2002’den bu yana faaliyet gösteren Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu da kapatıldı.

2001 tarihli Şeker Kanunu’nun uygulanması ve uygulamaların denetlenmesi için kurulan Şeker Kurumu’nda yeni dönem atamaları 1 yılı aşkın süredir yapılmıyordu. Geçtiğimiz hafta kapatılacağı açıklanan kurumun mevcut görevleri yayımlanan kararname ile birlikte Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na devredilmiş oldu.

Görevler iki Bakanlık arasında paylaşılacak

4733 sayılı kanun çerçevesinde tütün ve tütün mamulleri piyasasının denetlenmesi amacıyla kurulan özerk bir kuruluş olan TAPDK da yeni kararname ile birlikte kapatılarak görevleri Sağlık Bakanlığı ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı arasında paylaştırıldı. Şeker Kurumu’nun tasfiyesinin gündeme gelmesinin ardından, aynı şekilde uzun süredir atamaların gerçekleşmediği TAPDK’nın da aynı akıbete uğraması bekleniyordu.

Tütün üreticileri ne diyor?

TAPDK’nın kapatılmasının ardından tütün sektöründen ilk açıklama Tütün Üretim ve Pazarlama Kooperatifleri Birliği Genel Başkanı Şeyhmus Solgun’dan geldi. TAPDK’nın üreticiyi destekleme amacıyla kurulduğunu hatırlatan Solgun, “Ama ne yazık ki tam tersi oldu. TAPDK’nın aldığı kararlarla üreticinin bitirildiğinin yeni farkına varıldı. Kurum fabrika kurma, proje ve ürün satış izin belgelerini gerçekleştirmesi gerekirken maalesef ülke tamamıyla ithalata bağlandı” diye konuştu.


Yorumlar
    Bu yazı için henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.
Yorum Yaz

Yorumunuz Gönderildi

E-Bülten

Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!

En Çok Okunanlar

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tarım arazinizde ya da doğa yürüyüşlerinde rastladığınız yabani bir bitkiyi görür görmez tanımak ister miydiniz? PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu zorlu görevi yerine getirmeye aday.

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

Hububat fiyatlarında dünya ölçeğinde yaşanan dalgalanmalar Türkiye’yi de alarm durumuna geçirdi. TMO’nun buğday, arpa ve mısır kararları piyasada istikrarı amaçlıyor.

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçelerinde kayıplara yol açan yabancı ot türleri sayılamayacak kadar çok! Ancak bu zararlılarla mücadele yöntemleri de bir o kadar çeşitli.

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Birçok ağaç türünde yarı parazit olarak yaşam süren ökse otu, meyve üreticilerinin baş belası olabiliyor. İşte ökse otundan kurtulmanın püf noktaları.

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Özenli bir bitki koruma ve gübreleme zeytinde sonucu tamamen değiştiriyor. tarlasera zeytinde sık yapılan hataları uzmanlara sordu.