E-BÜLTEN HAKKIMIZDA KÜNYE ABONELİK
REKLAM İLETİŞİM İÇİNDEKİLER
tarlasera’nın Şubat sayısı, ilgi ve kazanç alanı tarım olan herkes için bambaşka bir dergi deneyimi sunuyor. İçeriğe göz gezdirin.
Aylık Tarım ve Kültür Dergisi tarlasera’ya abone olmak çok kolay! tarlasera’nın düzenli takipçisi olmak için tıklayın.
Sayfalarını keyifle çevirip bir çırpıda okuyacağınız tarlasera’nın son sayısı bir tıkla ayağınıza gelsin!
18.7.2017
Marmara bölgesinde dün gece başlayan sağanak yağışlar şehir merkezleri kadar tarım arazilerinde de su baskınlarına neden oluyor.
Türkiye’nin batısı sağanak yağışlara teslim olurken tarım arazilerinden de sel baskını haberleri geliyor. Dün geceden itibaren etkili olmaya başlayan yağışlar başta Çanakkale bölgesi olmak üzere üretim alanlarında hasara yol açtı.
Çanakkale’nin Ezine ilçesinde dün akşam saatlerinde başlayan sağanak sonucu Gökçebayır köyünde sel felaketi yaşandı. Bölgede can kaybı olmadığı belirtilirken ekili tarlalarda ürünlerin ve evlerin zarar gördüğü belirtiliyor.
Hasat tespiti için çalışılıyor
Ezine’nin yanı sıra Bayramiç bölgesinde de sel suları tarım arazilerinde hasara neden oldu. Bugün de aralıklarla devam eden yağışların neden olduğu hasarın tespiti için Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekipleri tarafından çalışmalar başlamış durumda.
Yorumunuz Gönderildi
Yorum Yap
Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!
Tarım arazinizde ya da doğa yürüyüşlerinde rastladığınız yabani bir bitkiyi görür görmez tanımak ister miydiniz? PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu zorlu görevi yerine getirmeye aday.
Afrika ve dünyanın tropik bölgelerinde yaygın biçimde tüketilen gölevez Türkiye’nin güney kesimlerinde ekim alanlarını genişletmeye başladı.
Zirai mücadelede kullanılan araçlara ilişkin yeni yönetmelik taslağı, insansız hava araçları ve drone’ların bitki koruma uygulamalarında kullanımını düzenliyor.
Antioksidan özelikleriyle bilim insanlarının dikkatini çeken aronya, siyaha çalan kopkoyu mor rengini de bu yönüne borçlu. Meyve kısa bir süre önce adapte olduğu Türkiye topraklarında da üretimini hızla arttırıyor.
Yıllar önce bir “şaka” ile başlayan, ardından bir gizem bulutuna dönüşen ekin daireleri, bugün ise sanatçıları, üreticileri, girişimcileri ve tarıma ya da görsel sanatlara meraklı pek çok insanı bir araya getiren bir kültür öğesi olarak arazileri süslemeye devam ediyor.