tarlasera
tarlasera SATIN AL
Kapat

11.5.2015 08:38:22

Ağaç yaprağından pestisit

Hindistan’ın Chennai şehrinde bir üretici, pestisitlerin içindeki toksik bileşenlere alerjisi olduğu için, sadece ağaç yapraklarını kullanarak bitkisel bir pestisit geliştirdi.  Bugün dünyada yılda ortalama 3 milyon ton pestisit kullanılıyor. Son gelen habere göre ise hiçbir yan etkisi olmayan bitkisel bir pestisit üretildi. K. M. Chellamuthu, neem tohumu, ipek otu, aloe vera, hayıt ağacı ve ballıbabagiller familyasından clerodendrum phlomidis’i belirli oranlarda birleştirerek oluşturduğu pestisitin insanlara zarar vermediğini söylüyor. Birkaç yıl üzerinde çalıştıktan ve deneyler yaptıktan sonra Chellamuthu ilaca ‘Bio Asthira’ adını verdi. Bu başarısı için Ulusal İnovasyon Vakfı Chellamuthu’yu ödüle layık görse de, o icadının para ve ödülden daha değerli olduğunu düşünüyor. “Bazı üreticilerin bazı pestisitlere karşı alerjisi var. Ve başka bir eleman tutacak güçleri de yok. Ben bunun ne kadar zor olduğunu biliyorum. Bu yüzden üreticiler adına mutluyum,” şeklinde konuşuyor. Aslında satmayı düşünmemesine rağmen, şu anda her ay 200 şişe ilaç hazırlıyor ve üreticilere dağıtıyor. Hiçbir yan etkisi olmadığı için bir önlem alınmasına da gerek yok. Üstelik bitkilerde yaygın bir şekilde görülen bütün böcekleri yok ediyor. Dünyadan tarım gündemi tarlasera Mayıs sayısında. Tüm gazete ve dergi bayilerinde...

Yorumlar
    Bu yazı için henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.
Yorum Yaz

Yorumunuz Gönderildi

E-Bülten

Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!

En Çok Okunanlar

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tarım arazinizde ya da doğa yürüyüşlerinde rastladığınız yabani bir bitkiyi görür görmez tanımak ister miydiniz? PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu zorlu görevi yerine getirmeye aday.

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

Hububat fiyatlarında dünya ölçeğinde yaşanan dalgalanmalar Türkiye’yi de alarm durumuna geçirdi. TMO’nun buğday, arpa ve mısır kararları piyasada istikrarı amaçlıyor.

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçelerinde kayıplara yol açan yabancı ot türleri sayılamayacak kadar çok! Ancak bu zararlılarla mücadele yöntemleri de bir o kadar çeşitli.

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Birçok ağaç türünde yarı parazit olarak yaşam süren ökse otu, meyve üreticilerinin baş belası olabiliyor. İşte ökse otundan kurtulmanın püf noktaları.

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Özenli bir bitki koruma ve gübreleme zeytinde sonucu tamamen değiştiriyor. tarlasera zeytinde sık yapılan hataları uzmanlara sordu.