E-BÜLTEN HAKKIMIZDA KÜNYE ABONELİK
REKLAM İLETİŞİM İÇİNDEKİLER
tarlasera’nın Mart sayısı, ilgi ve kazanç alanı tarım olan herkes için bambaşka bir dergi deneyimi sunuyor. İçeriğe göz gezdirin.
Aylık Tarım ve Kültür Dergisi tarlasera’ya abone olmak çok kolay! tarlasera’nın düzenli takipçisi olmak için tıklayın.
Sayfalarını keyifle çevirip bir çırpıda okuyacağınız tarlasera’nın son sayısı bir tıkla ayağınıza gelsin!
19.02.2021
Çıkmak için ESC tuşuna basınız.
İzmir-Bornova’da doğayla bütünleşik bir tarım yapma idealiyle yola çıkan Doğal Tarım Çiftliği, dünya genelinde 244 tarımsal projenin yer aldığı bir maratonda bir engeli daha geçmeyi başardı. Kadın gönüllülerin öncülüğünde yürütülen proje, Birleşmiş Milletler Kalkınma Ajansının (UNDP) sosyal inovasyon desteğine başvuran 69 proje ile birlikte üçüncü aşamaya ulaştı. Yaka mahallesinde bundan 2 yıl öncesine kadar atıl konumdaki 20 dönümlük bir arazide yer alan çiftlik, örnek tarım uygulamalarıyla dikkat çekiyor. Projenin kadın emeğini görünür kıldığını söyleyen gönüllülerden Dilan Salman, destek sağlandığı takdirde çiftliğin aynı zamanda bir sosyal merkeze dönüştürüleceğini dile getiriyor.
Yorumunuz Gönderildi
Yorum Yap
Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!
Sulama yapan üreticilerin Devlet Su İşleri’ne (DSİ) ödediği hizmet bedelinde sistem değişiyor. Buna göre harcanan su arttıkça yapılan ödeme de katlanarak artacak.
Bitki beslemede ağırlaşan maliyetler karşısında üretici desteklerinin yüzde 100 arttırılacağı duyuruldu. Ancak 2020 başına oranla gübre fiyatlarındaki artış da yakında aynı seviyeye ulaşacağa benziyor. Enflasyona dair en iyimser tahminler ise sonbaharı işaret ediyor.
Antioksidan özelikleriyle bilim insanlarının dikkatini çeken aronya, siyaha çalan kopkoyu mor rengini de bu yönüne borçlu. Meyve kısa bir süre önce adapte olduğu Türkiye topraklarında da üretimini hızla arttırıyor.
Yıllar önce bir “şaka” ile başlayan, ardından bir gizem bulutuna dönüşen ekin daireleri, bugün ise sanatçıları, üreticileri, girişimcileri ve tarıma ya da görsel sanatlara meraklı pek çok insanı bir araya getiren bir kültür öğesi olarak arazileri süslemeye devam ediyor.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, sebze ve meyvede getirilen tanzim satış uygulamasının tohum, tarım ilacı ve gübre de başlaması için çalışma yapıldığını söyledi.