tarlasera
tarlasera SATIN AL
Kapat

16.6.2017

BASF ve Sumitomo’dan dev fungisit anlaşması

BASF ve Sumitomo’dan dev fungisit anlaşması

Tarım sektörünün iki büyük oyuncusu BASF ve Sumitomo, yeni bir fungisit bileşiğinin geliştirilmesi için innovasyon güçlerini birleştirdiklerini açıkladı.

Bitki koruma ve tohum endüstrisinde küresel şirketler arasındaki birlikteliklere bir yenisi ekleniyor. Alman kimya şirketi BASF ile Japonya menşeli Sumitomo Chemical, birlikte geliştirecekleri bitki koruma bileşiği için bu hafta içinde yeni bir anlaşmaya imza attı.

Almanya’da gerçekleştirilen imza töreninde yapılan açıklamaya göre, geliştirilecek fungisit dünya genelinde etkili olan bitkisel hastalıklara karşı, özellikle mevcut fungisitlere direnç geliştiren tarım ürünlerini etkin şekilde korumayı amaçlıyor.

Üreticilere 2018’de ulaşması bekleniyor

İki firmanın söz konusu bileşik ile kendi özgün formülasyonlarını geliştirecekleri ve elde edilen ürünün uluslararası otoritelerce denetlenmesinin ardından ticari olarak kullanılır hale geleceği belirtiliyor. 2018 yılında piyasaya sunulması beklenen ürünler dünya genelinde tüm üreticiler için kullanılabilir olacak.

Sumitomo Chemical Temsilci Direktörü Ray Nishimoto, “BASF ile kurduğumuz ortaklık ile birlikte sürdürülebilir tarıma yönelik sorumluluğumuzu göstermiş oluyoruz” derken, BASF Bitki Koruma bölümü başkanı Marcus Heldt ise “Bu anlaşma üreticilerin sağlıklı ürünler üretebilmek ve gıdaya olan talebi sürdürülebilir yöntemlerle karşılamak için büyük anlam taşıyor” diye konuştu.

basf-ve-sumitomo-dan-dev-fungisit-anlasmasi.jpg

Tarımın zirvesinde son büyük hamle

BASF-Sumitomo arasındaki anlaşma bitki koruma ve tohum pazarında son dönemdeki değişimler açısından da farklı bir anlama sahip. 2015 sonunda Dow ve DuPont’un birleşme kararı, geçtiğimiz yıl ise ChemChina’nın Syngenta’yı ve Bayer’in Monsanto’yu satın alma hamlesi ile sektörü zirvesi yeniden şekillenmişti.

Dördüncü dev ortaklık mı geliyor?

Bu üç anlaşma sonucu küresel bitki koruma ve tohum pazarının en büyük üç gücü açığa çıkmıştı. Sektördeki en büyükler kulübündeki diğer iki isim olan BASF ve Sumitomo arasındaki bu anlaşma ise rakiplere karşı yeni bir hamle olarak değerlendiriliyor.

BASF ve Sumitomo bitki koruma ürünleriyle Türkiye’de uzun yıllardır faaliyet gösteriyor. Dünya genelinde toplam pazar payı yüzde 18’i bulan iki firmanın ortaklığının ne yöne evrileceği şimdiden merak konusu.   


Yorumlar
    Bu yazı için henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.
Yorum Yaz

Yorumunuz Gönderildi

E-Bülten

Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!

En Çok Okunanlar

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tarım arazinizde ya da doğa yürüyüşlerinde rastladığınız yabani bir bitkiyi görür görmez tanımak ister miydiniz? PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu zorlu görevi yerine getirmeye aday.

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

Hububat fiyatlarında dünya ölçeğinde yaşanan dalgalanmalar Türkiye’yi de alarm durumuna geçirdi. TMO’nun buğday, arpa ve mısır kararları piyasada istikrarı amaçlıyor.

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçelerinde kayıplara yol açan yabancı ot türleri sayılamayacak kadar çok! Ancak bu zararlılarla mücadele yöntemleri de bir o kadar çeşitli.

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Birçok ağaç türünde yarı parazit olarak yaşam süren ökse otu, meyve üreticilerinin baş belası olabiliyor. İşte ökse otundan kurtulmanın püf noktaları.

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Özenli bir bitki koruma ve gübreleme zeytinde sonucu tamamen değiştiriyor. tarlasera zeytinde sık yapılan hataları uzmanlara sordu.