tarlasera
tarlasera SATIN AL
Kapat

17.5.2019

Tarım Şurası ne getirecek?

Tarım Şurası ne getirecek?

15 yıl aradan sonra ilk kez düzenlenecek Tarım Şurası’nın yönetmeliği Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Tarımsal üretimin mevcut sorun ve ihtiyaçlarını tartışmak üzere bu yıl içinde yapılması planlanan Tarım Şurası’nın amaç ve kapsamını belirleyen Yönetmelik bugün Resmi Gazete’de yayımlandı. Son olarak 2004 yılında gerçekleşen Tarım Şurası’nın tarihi ise belirsizliğini koruyor.

­Yayımlanan Yönetmeliğe göre Şura’nın temel gündemleri toprak, su kaynakları ve biyoçeşitliliğin korunması, kırsal kalkınma ve tarımsal üretim planlaması olacak. Üreticilerin örgütlenmesi ve bilinçlendirilmesi, desteklerin etkin şekilde yürütülmesi ve tarımsal piyasaların düzenlenmesi de çalışma yapılacak diğer konular.

Nasıl çalışacak?

Tarım ve Orman Bakanı’nın başkanlık yapacağı Şura’nın Yürütme Kurulu ise Bakan Yardımcısı, bakanlığın Strateji Geliştirme Başkanı, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Sekreteri, bir öğretim üyesi ve Bakanın seçeceği en fazla 3 Bakanlık personeli yer alacak. Şuranın istişari süreçlerinde ise üniversiteler, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör temsilcileri yer alacak.

Tarım Şurası’nın bitkisel üretime dair her konuyu görüşmek ve yol haritası belirlemek için planlandığını söyleyen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Şura’nın toplanmasının Eylül ayına yetişmesini düşündüklerini söylüyor.


Yorumlar
    Bu yazı için henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.
Yorum Yaz

Yorumunuz Gönderildi

E-Bülten

Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!

En Çok Okunanlar

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tarım arazinizde ya da doğa yürüyüşlerinde rastladığınız yabani bir bitkiyi görür görmez tanımak ister miydiniz? PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu zorlu görevi yerine getirmeye aday.

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

Hububat fiyatlarında dünya ölçeğinde yaşanan dalgalanmalar Türkiye’yi de alarm durumuna geçirdi. TMO’nun buğday, arpa ve mısır kararları piyasada istikrarı amaçlıyor.

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçelerinde kayıplara yol açan yabancı ot türleri sayılamayacak kadar çok! Ancak bu zararlılarla mücadele yöntemleri de bir o kadar çeşitli.

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Birçok ağaç türünde yarı parazit olarak yaşam süren ökse otu, meyve üreticilerinin baş belası olabiliyor. İşte ökse otundan kurtulmanın püf noktaları.

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Özenli bir bitki koruma ve gübreleme zeytinde sonucu tamamen değiştiriyor. tarlasera zeytinde sık yapılan hataları uzmanlara sordu.