E-BÜLTEN HAKKIMIZDA KÜNYE ABONELİK
REKLAM SATIŞ NOKTALARI İLETİŞİM İÇİNDEKİLER
tarlasera’nın Nisan sayısı, ilgi ve kazanç alanı tarım olan herkes için bambaşka bir dergi deneyimi sunuyor. İçeriğe göz gezdirin.
Aylık Tarım ve Kültür Dergisi tarlasera’ya abone olmak çok kolay! tarlasera’nın düzenli takipçisi olmak için tıklayın.
Sayfalarını keyifle çevirip bir çırpıda okuyacağınız tarlasera’nın son sayısı bir tıkla ayağınıza gelsin!
29.1.2015 08:30:34
Sibirya’nın güneyinde bulunan, dünyanın en derin gölü olarak anılan Baykal Gölü son 60 yılın en düşük su seviyesine ulaştı. Çevrecileri korkutan bu gelişme, dünyadaki su kaynaklarının geleceği hakkında endişeleri arttırdı. Baykal Gölü şu an dünya üzerinde bulunan en büyük tatlı su kaynağı. Moskova’nın 5 bin kilometre uzağındaki bu gölün su değerleri 2013 yılına oranla yüzde 40 düştü ve 456 bin metreküpe kadar geriledi. Rus yetkililer bu oranın 9 cm’ye eşit olduğunu söylerken, dünyanın en derin ve büyük tatlı su kaynağının geldiği bu noktadan endişe duyduklarını belirtiyorlar. Bu duruma en büyük sebebin çarpık kentleşme, turizm ve izinsiz erişimin neden olduğu açıklayan yetkililer, oldukça sıcak ve kurak geçen yaz aylarının ve ormanlık alanın genişlememesinin bu düşüşe neden olduğunu da ekliyorlar. Dünya susuz mu kalacak? Öte yandan dünyadaki tüm çevreciler ise şu soruyu soruyor; “2025 yılında dünya susuz mu kalacak?” Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) tarafından açıklanan verilere göre 2025 yılında dünyanın üçte ikisi tatlı su kaynaklarına ulaşmakta zorluk çekecek. göllerdeki su oranlarının düşmesinin, göl canlılarının yaşamını derinden sarsacağının da altını çizen bilim adamları, dünyada tatlı su kaynaklarının azalmasının neden ve sonuçları arasında şunları gösteriyorlar: 1. Dünyadaki su kaynaklarının yalnızca yüzde biri insan kullanımına hazır.Yüzde birlik oran, endüstri ve tarım alanında kullanılmakla beraber, içme suyu olarak evlerde tüketiliyor. 2. Dünya nüfusunun üçte biri içme suyunun olmadığı bölgelerde ikamet ediyor. Birleşmiş Milletler’in açıkladığı son verilere göre bir milyarı aşkın kişinin tatlı ve temiz suya ulaşımı yok. 3. Hava kirliliği, endüstriyel atıklar ve tarım ilaçları temiz su kaynaklarını negatif yönde etkiliyor. 4. Modern dünya tatlı su alanlarını koruyamıyor.
Yorumunuz Gönderildi
Yorum Yap
Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!
İz element içeren gübreler için ÖTV uygulanmasını öngören karar bitki besleme firmalarını ve üreticileri zor durumda bırakacak.
Yozgat’ta tarım arazileri arasındaki sınırları kaldırıp ortak üretim yapan üreticiler bölgede tarımı yeniden cazip kılmayı başardı.
Meyvelerin olgunlaşma sürecinde gen haritasındaki değişimleri görüntüleyen Domates İfade Atlası, bitki ıslahçıları için pek çok sorunun yanıtını içinde taşıyor.
İlkokul ve anaokulunda kuru üzüm dağıtımı için karar alındı, ancak üreticiler geleceği daha net görebilmek istiyor. Konuların başında rakı sanayisi, taban fiyatları ve kaçak üzüm sorunu geliyor.
Tarımda entegre mücadeleyi Kapak Konusuna taşıyan tarlasera, tarlasera çocuk’un yeni sayısını da küçük okurlarına hediye ediyor.