tarlasera
tarlasera SATIN AL
Kapat

28.10.2014 10:00:04

Pamuğa 15 yeni çeşit

Nazilli Pamuk Araştırma Enstitüsü tarafından yapılan çalışmalarda 15 yeni pamuk çeşidi geliştirildi. Çalışmalar hakkında bilgi veren Nazilli Pamuk Araştırma Enstitü Müdürü Sadettin Öztürk, ülke genelinde geliştirilen yeni pamuk çeşitlerine enstitü olarak bugüne kadar 35 yeni çeşit eklediklerini belirtti. Görevleri arasında yeni çeşitlerin geliştirilmesi ve bu çeşitlerle pamuk üreticisine ekonomik katkı sağlanması olduğunu aktaran Öztürk, değişen iklim şartlarına göre verimi yüksek, kuraklığa ve hastalıklara dayanıklı pamuk çeşidi geliştirme çalışmalarının sürdüğünü bildirdi. Geliştirdikleri yeni çeşitler hakkında bilgi veren Öztürk, “Araştırmalar sonucu 15-20 çeşit pamuğun tarlada deneme aşamasına kadar geldi” dedi. Nazilli Pamuk Araştırma Enstitüsü Genetik ve Islah Biriminde görevli ziraat mühendisi Eyüp Harem ise, çeşitlerin verim başta olmak üzere lif ve kalite özellikleri açısından iyi durumda, çırçır randımanı yüksek ve makineye uygun olduğunu belirterek, “Tescil sonrasında bu pamuk çeşitlerimizi üreticilerimiz hizmetlerine vereceğiz. Benin Cumhuriyeti ve Sudan gibi ülkelerde de adaptasyon çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kendi deneme tarlalarımızda da erkenci çeşit çalışmalarımız sürüyor” şeklinde konuştu.

Yorumlar
    Bu yazı için henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.
Yorum Yaz

Yorumunuz Gönderildi

E-Bülten

Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!

En Çok Okunanlar

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tarım arazinizde ya da doğa yürüyüşlerinde rastladığınız yabani bir bitkiyi görür görmez tanımak ister miydiniz? PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu zorlu görevi yerine getirmeye aday.

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

Hububat fiyatlarında dünya ölçeğinde yaşanan dalgalanmalar Türkiye’yi de alarm durumuna geçirdi. TMO’nun buğday, arpa ve mısır kararları piyasada istikrarı amaçlıyor.

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçelerinde kayıplara yol açan yabancı ot türleri sayılamayacak kadar çok! Ancak bu zararlılarla mücadele yöntemleri de bir o kadar çeşitli.

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Birçok ağaç türünde yarı parazit olarak yaşam süren ökse otu, meyve üreticilerinin baş belası olabiliyor. İşte ökse otundan kurtulmanın püf noktaları.

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Özenli bir bitki koruma ve gübreleme zeytinde sonucu tamamen değiştiriyor. tarlasera zeytinde sık yapılan hataları uzmanlara sordu.