tarlasera
tarlasera SATIN AL
Kapat

18.3.2014 08:35:27

Kesme gül üretimi artıyor

Sektörde ihtiyacın çoğu zaman Kolombiya, Kenya, Hindistan ve Hollanda gibi yabancı ülkelerden karşılandığı kesme gülde, Türkiye’deki üretim de yaygınlaşmaya başladı. Özellikle Karadeniz Bölgesi’ndeki iklimin elverişli olması, bu bölgede üretimin artmasını sağladı. Ordu’da yeni bir kesme gül bitkisi serasının açılışı yapıldı. Açılışta konuşan sera sahibi Hacı Acar, sera süs bitkilerinde öncülük yaptıklarını ve bölgelerinde bu işin artmasını istediklerini söyledi. Ordu Süs Bitkileri Üreticileri Derneği Başkanı İsa Falay ise, Ordu’da 10 bin metrekare kesme çiçekçilik serası olduğunu söyleyerek, bu alandaki faaliyetlerin gelişip büyümesini istediklerini aktardı. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Soner Kazaz da yaptığı konuşmada kesme gülün Türkiye için çok önemli bir ürün olduğunun altını çizdi ve şunları söyledi: “Türkiye’de kesme güle önemli derecede ihtiyaç var. Sevgililer günü gibi zamanlarda üretim tüketimi karşılamıyor ve başta Kenya olmak üzere Kolombiya, Hindistan ve Hollanda’dan tırlarla kesme gül ithal ediyoruz. Karadeniz Bölgesi’nde yazların serin geçmesi, sera içerisindeki sıcaklığın 35 dereceyi aşmaması ve yüzde 70 nem oranını yakalamamız çok kaliteli kesme gül üretmemizi sağlayacak. İyi bir öğretim yapıldığı zaman bu işin kazançlı olacağını düşünüyorum.”

Yorumlar
    Bu yazı için henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.
Yorum Yaz

Yorumunuz Gönderildi

E-Bülten

Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!

En Çok Okunanlar

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tarım arazinizde ya da doğa yürüyüşlerinde rastladığınız yabani bir bitkiyi görür görmez tanımak ister miydiniz? PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu zorlu görevi yerine getirmeye aday.

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

Hububat fiyatlarında dünya ölçeğinde yaşanan dalgalanmalar Türkiye’yi de alarm durumuna geçirdi. TMO’nun buğday, arpa ve mısır kararları piyasada istikrarı amaçlıyor.

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçelerinde kayıplara yol açan yabancı ot türleri sayılamayacak kadar çok! Ancak bu zararlılarla mücadele yöntemleri de bir o kadar çeşitli.

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Birçok ağaç türünde yarı parazit olarak yaşam süren ökse otu, meyve üreticilerinin baş belası olabiliyor. İşte ökse otundan kurtulmanın püf noktaları.

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Özenli bir bitki koruma ve gübreleme zeytinde sonucu tamamen değiştiriyor. tarlasera zeytinde sık yapılan hataları uzmanlara sordu.