tarlasera
tarlasera SATIN AL
Kapat

22.2.2013 11:10:52

Guinness bölgede incelemelerde bulundu!

Şanlıurfa'da tarıma elverişsiz hale gelmiş olan toprakların yeniden üretime kazandırılması için uzun soluklu çalışmalar devam ediyor. Kuraklık ve sulama sorununu çözümü için yaklaşık 4 yıllık bir çalışma sonucu bölgeye döşenen drenaj borularının toplam uzunluğunun ise dünya rekoruna ulaştığı belirtiliyor.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, ıslah çalışmaları kapsamında döşenen boruların toplam uzunluğunun 9 bin kilometreye ulaştığını söylüyor. Eker, bölgeye davet edilen Guinness görevlilerinin bu sayının bir rekor olduğunu ve projenin önümüzdeki ay Guinness Rekorlar Kitabı'na gireceğini ifade ediyor.

Eker, bölgede tuzlanma ve çoraklaşma ile boğuşan olan toprakların yaklaşık 50 bin hektarlık bir alanı kapsadığını belirtiyor. Bu toprakların yeniden tarıma kazandırılması için yapılan çalışmaların belli bir aşamaya geldiğini söyleyen Eker, "1960'lı yıllardan itibaren bölgede yer altı sularıyla tarım yapılmış. Bu da araziyi olumsuz etkilemiş. Bu projeyle birlikte çok geniş bir alanı ıslah etmiş oluyoruz" açıklamasını yapıyor.


Yorumlar
    Bu yazı için henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.
Yorum Yaz

Yorumunuz Gönderildi

E-Bülten

Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!

En Çok Okunanlar

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tarım arazinizde ya da doğa yürüyüşlerinde rastladığınız yabani bir bitkiyi görür görmez tanımak ister miydiniz? PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu zorlu görevi yerine getirmeye aday.

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

Hububat fiyatlarında dünya ölçeğinde yaşanan dalgalanmalar Türkiye’yi de alarm durumuna geçirdi. TMO’nun buğday, arpa ve mısır kararları piyasada istikrarı amaçlıyor.

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçelerinde kayıplara yol açan yabancı ot türleri sayılamayacak kadar çok! Ancak bu zararlılarla mücadele yöntemleri de bir o kadar çeşitli.

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Birçok ağaç türünde yarı parazit olarak yaşam süren ökse otu, meyve üreticilerinin baş belası olabiliyor. İşte ökse otundan kurtulmanın püf noktaları.

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Özenli bir bitki koruma ve gübreleme zeytinde sonucu tamamen değiştiriyor. tarlasera zeytinde sık yapılan hataları uzmanlara sordu.