tarlasera
tarlasera SATIN AL
Kapat

1.6.2017

tarlasera Haziran sayısı çıktı!

tarlasera Haziran sayısı çıktı!

Haziran sayısı ile okurlarının karşısına çıkan tarlasera’nın bu ayki içeriği yine dopdolu.

Tarımsal üretimde hiçbir aşamayı birbirinden ayrı tutmak olmaz. Tohum ıslahından gübrelemesine, hastalık mücadelesinden hasadına, depolamasından pazarlamasına ve hatta tabaklardaki sunumuna… Hepsinin ayrı derecede önemi ve zamanlaması var. tarlasera Haziran sayısında bu aşamalarından her birine dair birer parça bulacaksınız.

Konuya tohumdan başlarsak, meyve ıslahında son teknolojilerden biri olan moleküler markör yöntemini anmamak olmaz. Daha kısa zamanda daha yüksek güvenilirlikle ıslah yapılmasına olanak sağlayan yöntem, aynı zamanda maliyet ve emekten de tasarruf ettiriyor. Bugün, gelişmiş dünya ülkeleri moleküler markör yöntemine sıklıkla başvuruyor. Türkiye’nin önünde ise birtakım engeller var. Detay sayfalarımızda okuyacağınız haberde moleküler markör yöntemlerini A’dan Z’ye anlatırken, bu engelleri ve ortadan kaldırılmaları için yapılması gerekenleri de sıraladık. Beğenerek okuyacağınızı umarız.

tarlasera-haziran-sayisi-cikti2.jpg

Şeftali tarımına dair her şey

Türkiye’nin yaz meyveleri arasında en çok tükettiği meyve şeftali. Bu tüketim potansiyelini doğru bir kullanımla kazanca çevirmek içinse meyve kalitesine dikkat etmek, bunun için de hastalık ve zararlılarla doğru yöntemlerle mücadele etmek gerekiyor. Şeftalinin en büyük baş belası olan hastalık ve zararlıları ele alan tarlasera, mücadele yöntemlerini de pas geçmedi ve konunun uzmanlarına sordu. Özellikle şeftali üreticilerinin ve şeftali bahçesi kurmayı planlayan girişimcilerin okumasını öneririz.

Zeytinde teknoloji devrimi

Hasat aşaması tüm sürecin sonu gibi görünen, ama birçok sürecin de başlangıcını oluşturan bir basamak. Anadolu’nun kadim meyvelerinden olan zeytinde bu aşama artık yavaş yavaş teknolojinin hakimiyetine giriyor. Çünkü son teknolojiyle üretilen hasat makineleri, zeytinin var yılı-yok yılı kavramlarını ortadan kaldırma iddiasında. Büyük iddialarla yola çıkan bu makinelerin yapılarını ve avantajlarını tarlasera Detay sayfalarında okuyabilir, aynı zamanda zeytin hasat makinelerinin geleceğine dair de fikirler edinebilirsiniz.

tarlasera-haziran-sayisi-cikti1.jpg

Türkiye tarımının sıcak gündemi

Tüm ayrıntılarıyla İyi Tarım Uygulamaları, meyvede doğru depolama yöntemleri ve bunun kayıpları azaltmadaki rolü, kuru fasulye ve nohutta kaldırılan ithalat vergisinin yerli bakliyata etkisi, Türkiye’nin yerli ve ithal susam arasında yaşadığı gelgitler ve bitki beslemenin zaman tüneli tarlasera Haziran sayısında okuyacağınız diğer konu başlıkları.

tarlasera’nın bu ayki röportaj konuğumuz ise Türkiye’nin önemli şeflerinden Deniz Ahmet Köse oldu. Tarım ürünlerinin mutfakla ayrılmaz ilişkisini vurgulayan Köse’nin röportajı tarımın aktörleri kadar tüketicilerin ve mutfak ilgililerinin de dikkatini çekecek. Haziran sayısının hediyesi olan kavun posteri ise tarlasera okurlarının duvarını süslemeye hazır!

tarlasera’ya nasıl ulaşırım?

Derginizi her ay masanızda görmek ve tarlasera keyfini tüm bir yıla yaymak için tek yapmanız gereken tarlasera'ya abone olmak! Bunun için Abonelik sayfamızı ziyaret etmeniz ve yalnızca birkaç dakika süren abonelik işlemlerini gerçekleştirmeniz yeterli.

Keyifli okumalar dileriz!


Yorumlar
    Bu yazı için henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.
Yorum Yaz

Yorumunuz Gönderildi

E-Bülten

Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!

En Çok Okunanlar

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tarım arazinizde ya da doğa yürüyüşlerinde rastladığınız yabani bir bitkiyi görür görmez tanımak ister miydiniz? PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu zorlu görevi yerine getirmeye aday.

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

Hububat fiyatlarında dünya ölçeğinde yaşanan dalgalanmalar Türkiye’yi de alarm durumuna geçirdi. TMO’nun buğday, arpa ve mısır kararları piyasada istikrarı amaçlıyor.

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçelerinde kayıplara yol açan yabancı ot türleri sayılamayacak kadar çok! Ancak bu zararlılarla mücadele yöntemleri de bir o kadar çeşitli.

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Birçok ağaç türünde yarı parazit olarak yaşam süren ökse otu, meyve üreticilerinin baş belası olabiliyor. İşte ökse otundan kurtulmanın püf noktaları.

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Özenli bir bitki koruma ve gübreleme zeytinde sonucu tamamen değiştiriyor. tarlasera zeytinde sık yapılan hataları uzmanlara sordu.