tarlasera
tarlasera SATIN AL
Kapat

3.1.2017

Artık bu ürünler de lisanslı depolara girecek

Artık bu ürünler de lisanslı depolara gidecek

Yeni yılda lisanslı depoculuk sisteminin kapsamına fındık, antepfıstığı ve kuru kayısı ürünler de dahil olacak.

Hububat, pamuk ve zeytin gibi tarım ürünlerinde sayıları hızla artan lisanslı depoculuk faaliyetleri, 2017 yılından itibaren fındık ve antepfıstığı gibi sert çekirdekli meyveler için de devreye girecek. İşlenmiş ürünlerden kuru kayısı da sistem kapsamına alınırken, kuru üzüme yönelik tebliğ çalışmaları ise sürüyor.

İşletme sayısı 17’ye ulaştı

İlk olarak 2011 yılında Ankara-Polatlı’da kurulan depolama tesisinin ardından bugüne kadar faaliyet izni alan işletme sayısı 17’ye ulaşmış durumda. Başta tahıl ve yağlık tohumlarda pazarlama sorunlarına çözüm olmayı amaçlayan lisanslı depoculuk sisteminde 2016 yılında önemli yol alındığı görülüyor.

Depolama bedelinin yarısı karşılanıyor

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı verilerine göre son 1 yıl içinde işletme sayısında yüzde 88, depolama kapasitesinde ise yüzde 94’e yakın artış yaşandı. Ürününü lisans depolara teslim eden üreticilerin ödediği kira bedelinin yarısı 5 yıl boyunca devlet tarafından karşılanıyor.


Yorumlar
    Bu yazı için henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.
Yorum Yaz

Yorumunuz Gönderildi

E-Bülten

Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!

En Çok Okunanlar

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tarım arazinizde ya da doğa yürüyüşlerinde rastladığınız yabani bir bitkiyi görür görmez tanımak ister miydiniz? PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu zorlu görevi yerine getirmeye aday.

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

Hububat fiyatlarında dünya ölçeğinde yaşanan dalgalanmalar Türkiye’yi de alarm durumuna geçirdi. TMO’nun buğday, arpa ve mısır kararları piyasada istikrarı amaçlıyor.

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçelerinde kayıplara yol açan yabancı ot türleri sayılamayacak kadar çok! Ancak bu zararlılarla mücadele yöntemleri de bir o kadar çeşitli.

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Birçok ağaç türünde yarı parazit olarak yaşam süren ökse otu, meyve üreticilerinin baş belası olabiliyor. İşte ökse otundan kurtulmanın püf noktaları.

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Özenli bir bitki koruma ve gübreleme zeytinde sonucu tamamen değiştiriyor. tarlasera zeytinde sık yapılan hataları uzmanlara sordu.